-Blog kantoiIDENTITI jadi hashtag viral #@JomgelakFM-

Khamis, 23 April 2015

ADAKAH UNDI PROTES GST DARI UMNO ROMPIN?

PEMBACA
Gembira tak pakai tudung? Mohon diberi petunjuk  pada dirinya

"Alah, kalau Pas menang pun GST tetap teruskan juga..." Itulah antara kata seorang pengundi P091 Rompin......benar, jika Pas memangpun ianya tidak mampu mengubah apa apa malah mungkin GST akan diteruskan......TETAPI kita jangan lupa, kemenangan ini sebenarnya adalah satu SENJATA yang mampu memberi  MEMBERI IMPAK BESAR PADA pentabbiran DS Najib bahawa kuasa sebenar itu TERLETAK DITANGAN RAKYAT....

Jangan ingat mereka tidak sedar hakikat ini kerana sekarang ini pun mereka sedang berusaha untuk MENANG BESAR DALAM PRK #rRompin kerana jika mereka memang ......ayat ini pasti digunakan " BUKTI RAKYAT YAKIN DAN TERIMA GST ".

Maka kerana itulah pada pandangan penulis, pengundi Rompin perlu melakar SEJARAH dan menjadi wakil seluruh rakyat untuk tolak GST walau  dari kalangan penyokong BN sendiri ......bukan bererti kita membenci Dato Hassan dan UMNO tetapi demi menyelamatkan Umno . Jika dulu kita boleh  hormati malah mengikut nasihat Tun Dr Mahathir kenapa sekarang tidak?? 

Berilah isyarat jelas pada mereka yang diatas, kita sebenarnya terhimpit.......renung dan nilaikan duit yang ada dalam kocek anda sekarang  ,adakah ianya MAKIN BERTAMBAH ATAU BERKURANG selepas GST dilaksanakan? Jawab dengan jujur .

Jika dulu yang mampu saja dikenakan cukai,tapi tidak kali ini, hatta anak yang belum lahirpun sudah terpalit dengan hutang dan cukai.....jangan salahkan sesiapa selepas ini kerana JARI KITA LAH YANG PENENTUNYA melalui UNDI.


Lazada Philippines #jadiviral #jadi hashtag viral #kantoi #kantoiidentiti #jomgelakfm #mudahterhibur #kantoiseranggoogle #seranggoogle

0 Mesej diterima:

Catat Ulasan

TERIMA KASIH AWAK

Kantoi Realiti

KANTOI IDENTITI. Dikuasakan oleh Blogger.