-Blog kantoiIDENTITI jadi hashtag viral #@JomgelakFM-

Selasa, 8 April 2014

TIPS # FACEBOOK YANG RINGKAS DAN MUDAH.....anda ada gambar??

PEMBACA

Betul ke Facebook boleh simpan gambar peribadi kita tanpa perlu ada laman web atau simpan di mana mana website yang tawarkan storan untuk menyimpan gambar seperti Flickr atau photobucket? 


Nak guna dan simpan di  #Instagram malas pulak nak kena bukak akaun bagai....betul ke kat Facebook boleh? Betul ke kalau simpan di facebook boleh buat PERIBADI tanpa boleh dilihat oleh orang lain, betul ke lebih mudah dan selamat tanpa perlu bukak laman web lain......betul ke??!

Jawapan pada semua persoalan diatas.......IYA ,memang boleh dan rasanya tak semua pengguna Facebook TAHU atau sedar hakikat ini. Cukup ada Akaun Facebook kita boleh menyimpan gambar dan ianya cukup mudah dan tidak menjejaskan kualiti alam sekitar.

Cara paling mudah ialah KLIK PADA PHOTO pada wall Facebook anda , kemudian klik pada CREATE ALBUM........letaklah nama album anda tanpa perlu susah payah nak menyanyi eh! Kemudian boleh la  upload atau muat turun saja gambar anda DISITU.......tapi jangan lupaaa, KLIK PADA bahagian post photo dan tukar kepada ONLY ME....

(rujuk gambar ini)

Selain cara diatas, ada lagi satu cara yang membolehkan anda simpan bukan setakat  gambar malah  beberapa dokumen penting anda dalam bentuk file....camne??

ANDA Create Groups......selepas diberi nama, jadikan groups anda itu SECRET .......kemudian rajinlah uplod #muat turun gambar peribadi anda termasuk fail fail penting anda .........


MUDAH KAN......tak perlu bukak banyak website, lagipun cara ni lebih selamat dan jimat, internet anda pun tak lekat sebab kena bukak banyak laman web sekali gus......

0 Mesej diterima:

Catat Ulasan

TERIMA KASIH AWAK

Kantoi Realiti

KANTOI IDENTITI. Dikuasakan oleh Blogger.