-Blog kantoiIDENTITI jadi hashtag viral #@JomgelakFM-

Jumaat, 25 April 2014

DIDEDAHKAN! EXCO NEGERI MELAKA SALAH GUNA KUASA CUMA KERANA UBAT!

PEMBACA

BENARKAH apa yang didedahkan dibawah yang melibatkan salah seorang exco negeri Melaka yang kelihatan "TIDAK PRIHATIN" dan menyalah guna kuasa "KASI TUKAR ITU ORANG" semata mata nak CEPAT dan dilayan terlebih dahulu walau pesakit bertaraf rakyat "BIASE" dah lama menunggu giliran?
Samada benar atau tidak, perlu diambil tindakan mahupun diberi penjelasan kerana ianya telah tersebar dalam media Internet yang akibatnya menjejaskan nama baik PIHAK PIHAK TERTENTU.......!

 •Waktu peak hour. 
Patient sdang sgt ramai. 
Kbetulan hr tu patient mmg ramai. Sorang je Pegawai Farmasi(PF) di kaunter. 
Ambilkn nombor, proses ubat simple sendiri dn dispense semua trmasuk yg kronik.

Penolong Pegawai Farmasi(PPF), 2 org di blakang buat proses n label rx(prescription) yg tebal x habis2. Kebanyakkn 1 rx item dlm 7 ke atas.

• Dlm keadaan kelam kabut tu, dtg seorang yg x d kenali tnjuk rx dn minta cpt.Then pf tu kata kena ambil nombor dlu. Then lelaki tu kata ni vip. Kena dulukn. pf tetap bg nombor supaya patient lain x marah. Pf xtau rupanya itu pmbantu YB.. masa nk bg nombor, pf tgk lelaki tu da xda.

• ada lelaki masuk ke dlm farmasi minta tolong ppf proseskn ubat YB. Lpas tu baru ada nurse dtg ckp ubat YB. akhirnya ubat selamat diberi...

•esoknya. Pg2.. Doktor Yang Menyelia(YM) klinik bgtw pf,yg YB nk dia ditukarkn dlm masa 24jam. Dn xnk tgk muka dia lg.

•so hr tu, dtg la komitee farmasi ke klinik buat meeting.

•Pengerusi Mesyuarat bela pf kita. Ckp xperlu pindah. Cuma minggu tu jgn duk kaunter dlu.

•esoknya, hasil slpas Pengerusi brjumpa YB itu sndiri, Pengerusi ada ckp kalau kita bawa kes ni ke court, YB mungkin kena saman sbb kita x salah. 

Akhirnya.. YB cakap PF tersebut tak senyum dn tak de eye contact...


0 Mesej diterima:

Catat Ulasan

TERIMA KASIH AWAK

Kantoi Realiti

KANTOI IDENTITI. Dikuasakan oleh Blogger.