-Blog kantoiIDENTITI jadi hashtag viral #@JomgelakFM-

Khamis, 6 Mac 2014

CIUM PISANG TURUNKAN BERAT BADAN??? DAHSYAT GILER LER..

PEMBACA

TUBUH langsing menjadi idaman kebanyak wanita malah mereka sanggup mencuba pelbagai kaedah untuk tujuan tersebut. Nur ada satu rahsia yang telah diturunkan turun temurun terus turun dan turun kegenerasi keluarga Nur..

Rahsianya sangat mudah, murah dan yang penting sangat berkesan dik.. Cuma CIUM PISANG… errr…. Cium buah pisang ye adik2… diulangi sekali lagi… buah pisang, is takde kena mengena dengan ‘pisang2’ yang sewaktu dengannya… adeh..

Nur pun tak pasti petua yang mak beri, biasalah dah biasa sangat menyiasat, so Nur pun carilah Wak Google… Kalau tanya Wak Doyok dia hanya pakar menggunting rambut je… hehe..

Menurut laman web seriousfacts.com kajian telah dibuat oleh Smell and Taste Treatment and Research Foaundation di Chicago, Amerika Syarikat yang telah membabitkan seramai 3,193 wanita yang berlebihan berat badannya berusia 18 hingga 64 tahun.

Peserta2 diminta mencium (lebih bermaksud kepada menghidu bau) buah pisang, epal hijau, pudina dan vanilla sebanyak tiga kali masa lapar.

Hasil kajian mendapati, bau buah pisang dan epal hijau menjadi aroma yang boleh membantu menurunkan berat badan.

Kajian selama enam bulan itu membuktikan responden boleh kehilangan 2 hingga 3 kilogram berat setiap bulan sekiranya menghidu bau buah-buahan tersebut.

Penyelidik turut menguji manfaaat daripada bau makanan dan ternyata terdapat bau tertentu yang dapat mengurangkan rasa lapar…

OOOOooo.. cenggitu, patutlah nenek dan mak Nur slim je.. Mak cantik sampai sekarang…

Jom kengkawan kita cium PISANGGG!! Errrr…. Errr….mana pulak +Dukun Pasir JOMGELAKFM  ni soh beli pisang tak balik balik lagi, karang pisang dia lak jadi mangsa sib baik lum masak ........ehh! 


0 Mesej diterima:

Catat Ulasan

TERIMA KASIH AWAK

Kantoi Realiti

KANTOI IDENTITI. Dikuasakan oleh Blogger.