-Blog kantoiIDENTITI jadi hashtag viral #@JomgelakFM-

Khamis, 9 Januari 2014

LEBIH GEMPAR DI MELAKA YANG SUDAHPUN BERLAKU...

PEMBACA
YANG ALLAH TUNJUK TAPI KITA TAK NAMPAK?? INI DIAAA.......

Setiap kejadian itu ada hikmah disebaliknya, cuma kadang kala kita TAK NAMPAK akibat lalai atau DIPERDAYA SUPAYA isu sebenar TIDAK DIENDAHKAN.......

APA YANG PENULIS NAK DEDAHKAN DIBAWAH ini  ialah....Adakah ini satu PERMAINAN YANG telah dirancang? Atau adakah ianya cuma satu kebetulan? 

ANDA LIHAT KAITAN ISU ISU DIBAWAH .......


Begini...dalam seminggu dua ini isu panas yang menjadi perhatian lalu  sering diperkatakan dalam media Internet dan media massa ialah HARD ROCK CAFE PUTRAJAYA, JAIS DAN SULTAN SELANGOR DAN SULTAN MELAKA ...betul tak?

Secara rambangnya banyak pihak tidak BERSETUJU HARD ROCK CAFE DIBUKA DI PUTRAJAYA...ada pelbagai pendapat diberi ,ada yang pro dan ada yang kontra. Rata rata TIDAK BERSETUJU HARD ROCK CAFE BERTAPAK DI PUTRAJA.....Ok,ini satu isu...

Kedua... Semasa isu Hard Rock ini panas diperkatakan...ianya dipanaskan juga dengan isu JAIS dan arahan Sultan Selangor ...kesnya pastilah Kalimah Allah yang melibatkan bible dalam bahasa Melayu. 

Seterusnya, kita berbicara pula ISU SULTAN MELAKA yang  juga hangat diperkatakan seperti tuntutan beliau nak jadi Sultan ,tapi secara tidak KITA SEDARI......ada sesuatu KEJADIAN LAIN yang MEMANG TELAH BERLAKU DIMELAKA tapi kita tak nampak kerana sibuk dengan KISAH SULTAN MELAKA TERSEBUT......

INI kejadiannya yang telahpun berlaku dan TIDAK SEMUA SEDARI .....

HARD ROCK CAFE DIBUKA ..........Yang DIRASMIKAN OLEH SULTAN SELANGOR...DAN TEMPAT DIBUKA IALAH DI MELAKA......

Jadi anda nampak tak KAITAN ISU ISU DIATAS  iaitu HARD ROCK CAFE + SULTAN SELANGOR + SULTAN MELAKA .........akhirnya yang menang ialah  = HARD ROCK CAFE ....... 

Andai katalah......isu isu diatas tiada, PASTI KECOH JUGA HARD ROCK CAFE NAK DIBUKA DIMELAKA KAN.......?? 

Abis tu salah ke Sultan Selangor RASMI? SALAH ke Hard Rock Cafe dibuka di MELAKA?? Itu penulis tak mahu komen...CUMA DALAM KESEMUA ISU DIATAS KITA SEMUA BERCAKAP PASAL ISLAMIK.....ISU ARAK dalam Hard Rock Cafe...tup tup ada dibuka kat MELAKEEE....pe citee!

APAPUN! Yang penting kita dapat belajar sesuatu dari isu diatas AGAR kita menjadi RAKYAT YANG BIJAK SELEPAS INI..............!! 

OK........JOM KITA TENGOK HARD ROCK CAFE MALAKEEE.....

Penulis tak buat fitnah pasal HARD ROCK CAFE DIMELAKA  yang dirasmikan oleh Sultan Selangor...NASIB BAIK TAK DIRASMI OLEH SULTAN MELAKA EHH! 

INI BUKTINYA.....


INI LINK UNTUK RUJUKAN -KLIK SINI 

INI PULA GAMBAR HARD ROCK CAFE MELAKA 
SAPE KATE TAK DE ARAK?? NIIIIIIIII SIAP PROMOSI LAGI DALAM FACEBOOK MEREKA ...err penulis silap ...err... INI AIR SIRAP UNTUK ORANG BUKAN ISLAM EH EH EH!!
INI PULA FACEBOOK HARD ROCK CAFE MELAKA......... - KLIK SINI 

Macam penulis sebutkan diatas, banyak HIKMAH DISEBALIK KEJADIAN yang boleh kita ambil dari isu HARD ROCK CAFE INI ,YANG BAIK...DAN YANG BURUK

Antaranya .........

- Mungkin Melaka akan mampu menarik perhatian pelancung dengan adanya HRC disana.

- Ada keuntungan untuk pemuzik pemuzik kita buat persembahan disana.

Cuma........mampukah Tengku Adnan pastikan tiada arak dan HRC lebih islamik jika dibuka di PUTRAJAYA sedangkan Ketua Menteri Melake pun diam je ....jangan terlepas cakap KUNAN...nanti malaikat tanya TAK LEH JAWAB......ERR...ERR...FIKIR FIKIRR......!!!


0 Mesej diterima:

Catat Ulasan

TERIMA KASIH AWAK

Kantoi Realiti

KANTOI IDENTITI. Dikuasakan oleh Blogger.