-Blog kantoiIDENTITI jadi hashtag viral #@JomgelakFM-

Isnin, 20 Januari 2014

KALAULAH ANAK ANDA MACAM NI...BOLEH PITAM PINSAN KAN??

PEMBACA

Memang perkara biasa bila kita ada anak yang kuat berangan. Kalau empat anak, ada empat angan angannya.......Ianya bukanlah satu kesalahan kerana itu adalah imaginasi si anak untuk menjadi satu satu watak tertentu yang telah dilihatnya. 

Namun, ada kalanya angan mereka itu boleh mencabar naluri seorang ibu......ehh! Tak cayee?? 


Diantara semua anak anak Nur, yang bongsulah paling kuat berangan. Sekejab dia nak jadi polis, sekejab dia nak jadi Doremon....sekejab nak jadi Tailong.......malah,jadi lawyer cam ibu dia pun pernah....ahaksss! 

Bila berangan, pastilah ada benda yang hendak diaksikan agar angannya itu nampak real...selalunya yang jadi mangsa ialah remote Astro....kalau seisi rumah bising pasal remote Astro hilang, tanya saja pada anak bongsu Nur....pasti ada PADANYA......

"Adikkk...dah dah......ibu tak larat dah nak beli remote jerr...mana boleh buat remote jadi pistol.." Kata Nur tak tahan asyik kena jerit jer asal nak tukar chanel Tv...Si bongsu yang sedang buat aksi menembak nembak guna remote astro TERDIAM........

"Ibu nak tengok apee...biar adik tukarkan..." Katanya ....Wah! Dah ikut cakap ibu sekarang budak ni....kalau tidak BILA kita larang, tak de maknenyeee dia nak dengar...Alhamdulillah...dah insaf anak Nur sorang nii....

"CSI ...701 lah Adik......" Jawab Nur yang tak sabar nak tengok CSI kali ni...adakah ISU KASUT,BAJU masih dijadikan bahan bukti lagi?? Ahaksss.......

Tak sampai 10 minit Nur menonton mukadimah CSI ....Anak bongsu buat hal  lagii....kali ni bunyi TEMBAKANNYA LEBIH KUAT DARI TADI...siap bergegar gegar bibirnya menggayakan aksi menembakkk....adehhh!!

"Adoiiiiiiiiiiii! Kan ibu kata jangan buat pistol remote tu adikkkkkkkkkk...." 

" Mana ada adik buat pistolll....dah ibu larangg,adik tak buatlah pistol...."

"Abis tu buat aksi tembak tembak tu apeee..."

" Itu bunyi SENAPANG.......bukan pistol........" Katanya........HUHHHHHHHHHHHHHH!!!

0 Mesej diterima:

Catat Ulasan

TERIMA KASIH AWAK

Kantoi Realiti

KANTOI IDENTITI. Dikuasakan oleh Blogger.