-Blog kantoiIDENTITI jadi hashtag viral #@JomgelakFM-

Jumaat, 11 Oktober 2013

AKSI MELAMPAU YANG MEMERLUKAN PERHATIAN...Dasat nya awak!

PEMBACA

Adakah anda salah seorang pelaku dalam aksi dibawah?? Adakah anda tidak sedar atau sengaja buat buat tidak sedar anda sebenarnya sedang MENGEMBANGKAN budaya baru .......kurang bercakap? 

Tidak mustahil juga jika aksi melampau ini tidak dibendung, Kesannya AMAT MENAKUTKAN kerana anda kemungkinan TIDAK LAGI MAMPU BERCAKAP .........Elehh! Tak ngaku konon...tapi anda buatkan??

Penulis yakin ,pasti anda salah seorang pelaku nya,nak nak dah dekat nak menyambut raya yang membuatkan kita dapat berkumpul bersama keluarga dan rakan rakan...aksi ini pasti berlaku walau ianya KURANG DISENGANI sesetengah pihak......Apakah aksi itu?? 

" Kat nee..?" 

" Kat kampung dah...ko dah sampai ke?"

" Baru je sampai ni...lama betul tak jumpa ko, malam ni leh lepak minum borak borak ".

" Aku punnn....lastly kita jumpa raya puasa dulu....okkk! Aku ajak beberapa lagi kawan kita...tempat biasalah....kul 10 malam."

Perbualan telefon diatas dapat memberitahu kita, betapa rindunya pada kawan kawan sekampung  yang cuma dapat berjumpa SETIAP KALI BALIK RAYA ......maklumlah masing masing bekerja di merata rata tempat. 

Tapiiiiiiiii..............APABILA BERJUMPA..........AKSI INI LAH SEBENARNYA YANG TERJADI...ANDA BUAT CENGGINI JUGA KAN...kan...kan..........

LUAHAN PENGGUNA TWITTER  YANG DIKONGSI SECARA PUBLIC.......ehhh!! 
Betul tak suatu masa masa nanti KITA KURANG BERCAKAP LEBIH MENAIP....adehh!! 

SUMBER GAMBAR - Twitter Photo 


0 Mesej diterima:

Catat Ulasan

TERIMA KASIH AWAK

Kantoi Realiti

KANTOI IDENTITI. Dikuasakan oleh Blogger.