-Blog kantoiIDENTITI jadi hashtag viral #@JomgelakFM-

Khamis, 13 Disember 2012

INTERNET CUBA DILAJUKAN

PEMBACA

Memang di akui dalam sebulan dua ini, Internet kita semakin lembab dan kadang kala langsung tak dapat masuk. Masalah ini lebih berat untuk pengguna broadband dengan pakej paling minima ....

Memang tak banyak cara dan tektik yg dapat digunakan untuk mempercepatkan kelajuan yang disekat untuk untung lebih ni.......

Sebelum ni kami dah terangkan cara melajukan atau menstabilkan internet menggunakan Ping.......kini kita cuba HISTORY pula. 

HISTORY INI adalah maklumat dan perisian apa yang kita lakukan melalui Internet dan akan disimpan dalam memori komputer anda. Lebih kurang macam simpanan sejarahlah, contohnya hari ni anda menggunakan Google dan melawat laman web JomgelakFm....selepas anda keluar dari Internet, apa yang anda baca dan lakukan bermula dari Google hingga masuk laman Jomgelak semua akan disimpan dan dikenali sebagai HISTORY.

Macam mana pula History ini dapat melajukan sedikit pergerakan Internet??

OK begini........Setiap kali kita nak buka laman baru, segala huruf ,gambar,ikon dan animasi akan dipaparkan ..betul kan? Dengan adanya maklumat laman tersebut dalam komputer anda, Internet akan dapat mempercepatkan pergerakannya kerana semua sudah ada .......cuma dipaparkan apa yang baru saja. Nak mudah faham.......macam kita melawat satu satu tempat, tempat yang dah biasa kita lawat sebelum ni kan lancar perjalanannya berbanding tempat yang tidak pernah kita lawati..

Macam manapun keburukan History ni ialah KITA TAK BOLEH BERAHSIA DENGAN APA KITA BUAT DALAM INTERNET......

Dan sebaiknya simpan History untuk laman laman web yang mesti dan sering kita masuk saja setiap kali online seperti Facebook,Twitter dan er er JomgelakFM haha

Photobucket
JADI AGEN INTERNET PERCUMA
AKU SEKSI KO PEDULI APA
SOLAT ALA PKR
SUAMI RAKAM AKSI PANAS ISTERI
POLITIK KAMPUNG MALAYSIAKINI
PANAS-YB PERLU MENGUCAP PANJANG
IMAM YANG KANTOI

0 Mesej diterima:

Catat Ulasan

TERIMA KASIH AWAK

Kantoi Realiti

KANTOI IDENTITI. Dikuasakan oleh Blogger.