-Blog kantoiIDENTITI jadi hashtag viral #@JomgelakFM-

Sabtu, 3 September 2011

TIPS-SEBELUM HANTAR KOMPUTER DIBAIKI

PEMBACAMERUJUK PADA pada pengalaman kami dalam bidang perkomputeran selama lebih 30 tahun ..terdapat pelbagai versi cerita yang boleh dikongsi dengan pembaca semua..ada antaranya boleh dijadikan panduan untuk anda.
TAHUKAH ANDA, KECURIAN KOMPONEN KOMPUTER SAMADA LAPTOP,DESKTOP MILIK ANDA SERING BERLAKU..JIKA TIDAK DICURIPUN KEMUNGKINAN KOMPONEN TERSEBUT TELAH DITUKAR DENGAN YANG LAMA.
DISINI KITA KONGSIKAN BEBERAPA TIPS ATAU PANDUAN SUPAYA ANDA DAPAT MENGELAKKAN KEJADIAN INI BERLAKU TERUTAMANYA BAGI MEREKA YANG TIDAK PERNAH AMBIL TAHU TENTANG LAPTOP ATAU DESKTOP ANDA.

SEBELUM ANDA HANTAR KOMPUTER ANDA UNTUK DISERVIS ATAU DIPERBAIKI..ANDA PERLU PASTIKAN

1) BERAPAKAH SAIZ MEMORI YANG ANDA GUNAKAN..seperti 1GB atau 4GB..

2)SAIZ HARD DISK ANDA..seperti 250gb or sebagainya

3) TAHAP KEPANTASAN PROCESSOR ANDA..

KENAPA PERKARA DIATAS PERLU DIAMBIL TAHU..SEBABNYA..KOMPONEN SEPERTI DIATASLAH PALING MUDAH UNTUK DITUKAR ATAU DICURI TERUTAMA RAM..

SATU CARA MUDAH UNTUK TAHU IALAH..ANDA PERLU LIHAT TARIKH WARANTY PADA SETIAP KOMPONEN YANG DILEKATKAN PADA RAM MAHUPUN HARD DISK..JIKA TARIKH DIPAPARKAN TIDAK SAMA DENGAN TARIKH WARRANTY PADA LAPTOP..MAKA KOMPONEN ITU TELAH PUN DITUKAR .....HATI-HATI

MACAM MANA KITA NAK TAHU SAIZ MASING-MASING? PERTAMANYA ANDA BOLEH BUKAK BAHAGIAN BELAKANG LAPTOP ANDA..PERHATIKAN SAIZ YANG DIPAPARKAN PADA KOMPONEN TERSEBUT..ATAUPUN ANDA BOLEH SEMAK MENGGUNAKAN WINDOWS ..SEPERTI GAMBARAN YANG DIBERI DIATAS.

ELAKKAN PENIPUAN..TINGKATKAN PENGETAHUAN...


BERMINAT JADI EJEN CELCOM BROADBAND DAN TMNET?
SEMUANYA PERCUMA ,CARI PELANGGAN DAN KOMISYEN LUMAYAN DIBAYAR OLEH TM DAN CELCOM SECARA ONLINE PADA ANDA!! KITA SAMA-SAMA DAPATKAN PENDAPATAN TAMBAHAN CARA YANG HALAL DAN DIYAKINI..

KLIK SINI
http://www.micropurple.com/online/business/join_us.asp?no=WMP13623

KENALI APAKAH PROGRAM INI DAN PANDUAN PENDAFTARAN

0 Mesej diterima:

Catat Ulasan

TERIMA KASIH AWAK

Kantoi Realiti

KANTOI IDENTITI. Dikuasakan oleh Blogger.