-Blog kantoiIDENTITI jadi hashtag viral #@JomgelakFM-

Isnin, 5 September 2011

TIPS MEMBELI KOMPUTER

PEMBACA


PANDUAN ATAU TIPS UNTUK ANDA MEMBELI KOMPUTER..SAMADA DARI SPESIS DEKSTOP MAHUPUN LAPTOP ATAU LABBY ATAU NOTEBOOK..Tips Ini boleh jiga digunakan untuk memberi handphone cuma TIDAK BOLEH DIGUNAKAN UNTUK MEMBELI GULA ATAU BERAS..atau..er..er..nak membeli calon menantu..hehehhe

PERTAMANYA..
1) KETAHUI DAN KENALI KEDAINYA..JIKA BOLEH DENGAN TUAN KEDAI DULU..INI MEMUDAHKAN ANDA SEKIRANYA BERLAKU SEBARANG MASALAH..ELAKKAN DARI MEMBELI DITEMPAT YANG JAUH DARI TEMPAT TINGGAL ANDA..BIAR RUGI SEDIKIT..ASAL JANGAN RUGI KEMUDIAN UNTUK KOS ULANG ALIK MEMBAIKI..

2) LAKUKAN KAJI SELIDIK TENTANG KOMPUTER TERUTAMANYA JENAMA, KEUPAYAAN KOMPUTER TERSEBUT SUPAYA MENGIKUTI PEREDARAN MASA..SEPERTI CONTOH..SAIZ HARD DISK YANG DITAWARKAN MESTILAH 350GB..BUKAN LAGI 250GB, RAM 4GIG DAN LAIN-LAIN..

3) SEMAK DAN SIMPAN RESIT PEMBELIAN..INI PENTING UNTUK KEGUNAAN DAN RUJUKAN ANDA DISAMA HADAPAN..JUGA PASTIKAN BARANGAN YANG DITULIS MESTILAH SAMA DENGAN APA YANG ANDA DAPAT PADA KOMPUTER TERSEBUT.

4) PASTIKAN TARIKH JAMINAN UNTUK SETIAP KOMPONEN KOMPUTER ANDA..BIASANYA SETAHUN DARI TARIKH ANDA MEMBELI..

5) NI PALING PENTING..ER..ER..ER..PASTIKAN ANDA MEMBAWA WANG..ADEH..CABOTTTTTTTTTTT!!!!!!!

BERMINAT JADI EJEN CELCOM BROADBAND DAN TMNET?
SEMUANYA PERCUMA ,CARI PELANGGAN DAN KOMISYEN LUMAYAN DIBAYAR OLEH TM DAN CELCOM SECARA ONLINE PADA ANDA!! KITA SAMA-SAMA DAPATKAN PENDAPATAN TAMBAHAN CARA YANG HALAL DAN DIYAKINI..
KLIK SINI
http://www.micropurple.com/online/business/join_us.asp?no=WMP13623

KENALI APAKAH PROGRAM INI DAN PANDUAN PENDAFTARAN

0 Mesej diterima:

Catat Ulasan

TERIMA KASIH AWAK

Kantoi Realiti

KANTOI IDENTITI. Dikuasakan oleh Blogger.