-Blog kantoiIDENTITI jadi hashtag viral #@JomgelakFM-

Isnin, 26 September 2011

Lawak asam keping dikali 8

PEMBACA


KES 1.  
PASUKAN KOMPANG TAMAN MEGA TELAH DILEMPANG SEORANG DEMI SEORANG SECARA BERATUR  OLEH HJ. MUSTAFA KERANA MEREKA TELAH MENGOMPANGKAN LAGU SELAMAT PENGANTIN BARU APABILA MELIHAT HJ. MUSTAFA  JATUH LONGKANG SAMBIL TERKANGKANG. 

KES 2.
"Bang..enpon ni berapa harga?". Tanya Mr Jlo pada tuan kedai sambil belek-belek Handphone jenama Samsung Gelaksiot I654 tanpa was was.
" OO..yang ni canggih bang..selain de internet..enpon ni leh buat bancuh kopi..RM699 je bang..saya bagi abang harga spesial punya.." Kata Tuan kedai  dengan ramah dan tamak penuh tamakninah.  
" Isk..murah la sikit..dulu aku beli kotal pensel ngan ko baru RM2.50 je...". Kata Mr Jlo sambil memujuk dengan sopan santun sambil duduk sebelah pelanggan bernama Zaiton.
" Adeh..tak leh la bang..ni harga stendet antarabangsa tau..tapi..kalau abg nak murah lagi..ade gak..cuma jenama lain la.." Cadang tuan kedai tu sambil letak semula HP yang dipegang Mr. Jlo.
" Em..ada gak ke..murah ke? Jenama pe? ". Tanya Mr Jlo penuh minat denga senyum menggoda..  
"SAMDOL.." Jawab Tuan kedai tersebut sambil berlari ke belakang...

KES 3. (Kitar semula)

" Dik..Kedai ni leh tolak enpon. .? Tanya Mursani sambil ditemani temannya bernama Dol Sani.
" Isk..kedai kami jual Topap je bang..tak jual telefon". Jawab pembantu kedai bernama IDAkiut.
" Ala kak..boleh la..saya nak tolak lama dah ni...canggih tepon ni " Pujuk Mursani sambil diangguk oleh temannya Dol Sani yang setia memegang tiket bas Sani Express.
" Iskk.." Rungut IDAkiut sambil ambil enpon tersebut ditetakkan atas meja lalu DITOLAK DEPAN DAN KEBELAKANG 3 KALI..
"Nah! dah tolak..pi balik " Kata IDAkiut dengan marah tapi selamber menyebabkan Mursani dan Dol Sani keluar terus  dari kedai dengan terpinga-pinga dan ternganga-nganga...   

BERMINAT JADI EJEN CELCOM BROADBAND DAN TMNET? 
SEMUANYA PERCUMA ,CARI PELANGGAN DAN KOMISYEN LUMAYAN DIBAYAR OLEH TM DAN CELCOM SECARA ONLINE PADA ANDA!! KITA SAMA-SAMA DAPATKAN PENDAPATAN TAMBAHAN CARA YANG HALAL DAN DIYAKINI.. 

KLIK SINI
http://www.micropurple.com/online/business/join_us.asp?no=WMP13623
KENALI APAKAH PROGRAM INI DAN PANDUAN PENDAFTARANhttp://jomgelakla.blogspot.com/2011/08/panduan-pendaftaran-micro-purple-online.html

0 Mesej diterima:

Catat Ulasan

TERIMA KASIH AWAK

Kantoi Realiti

KANTOI IDENTITI. Dikuasakan oleh Blogger.