-Blog kantoiIDENTITI jadi hashtag viral #@JomgelakFM-

Jumaat, 1 Ogos 2014

KELANTAN MELAYU PUKIMAK...KURANG AJAR.........VIDEO DISERTAKAN!

PEMBACA
Orang minyak ditangkap pada 2014...gempak!!
Main mercun ni kadang kala boleh menyebabkan kita sakit hati malah terkini sudah ada yang mati kerananya, jika anda prihatin anda saksikan pendedahan dibawah yang lebih menyakitkan hati .......
Secara ringkas kisahnya ini......(Terima kasih yang tolong alihbahase hahaha)

Jaysham Zahari Punca kejadian rusuhan di Shell Lundang 28 Julai 2014:

1. Budak2 melayu main mercun dr waktu bukak puasa sampai la kes rusuhan jadi


2. Main mercun macam xde otak lempar kereta orang lalu lalang termasuk kereta saya, klu kebetulan ada kereta yang bocor tangki minyak x ke boleh meletup

3. Di balai polis ramai orang buat report tapi polis x amik tindakan, termasuk tokey shell dkt 5 kali g report

4. Geng orang xde iman makin galak, lepas lempar mercun kat org awam dia pergi lempar kat stesen myk masa tu byk kereta tgh isi myk

5. Tokey shell x tahan. sblm shell meletup sbb bawah tanah ada 4 tank besar penuh minyak, dia g warning dgn hanya spray black paper bkn gna gas pemedih mata macam FRU guna pun... tu pn geng2 dia g serang shell balik... jenis salah orang kecoh, salah di x nampak.

6. Kenapa dia g spray dlm seven e sbb budak main mercun memang keluar masuk seven e makan dan minum free serta berlindung dlm tuh...bankrup dah tokey seven 7, jd nasib lah klu sapa x bersalah pn kna... adat lah...bala pn klu Allah nk bagi x kira org baik ke jahat, kena semua... Macam geng dia g lempar mercun kat org awam, dahtu org awam buat salah apa?

7. Geng2 main mercun g serang shell...bkn setakat rosakkan kedai org... curi pulak barang2 org...memalukan sungguh... malam2 raya buat dosa, dlm CCTV boleh tgk semua tuan2... pastu yg tokey seven e g bayar RM200 sbgai pampasan kat budak2 seven e yg kna spray x sebut..tp org awam yg kereta rosak kna mercun bola geng2 kau kau bayar x? Kereta saya pomen nak koman2 pun RM300 boss...

Jd kesimpulan... klu nk salahkan tuan kedai shell hanya spray rambang dan 2, 3 org je yg x bersalah kena, tapi kesalahan anak melayu:
1. main mercun (nyata diharamkan dimalaysia)

2. Baling mercun kat kereta lalu lalang ( membahayakan keselamatan awam)

3. Baling mercun kat stesen minyak ( klu meletup bkn pedih mata je.. 1 lundang meletop) org tg x bersalah semua kena

4. memusnahkan harta benda org dan mencuri barangan org

5. Main mercun x ingat dunia sampai oeg tua, budak2 terkejut x leh tdo...

Jadi klu masuk mahkamah nak bela bangsa Melayu pn malu sebab kesalahan bermula dari side kita dan banyak pn side kita... jd apa2 hal kna balik pada asal...mlm raya baik duduk masjid.pakat takbir raya...klu nk main mercun balik mcm tahun 80an, 90an 2000an...main cara betul cara tamadun...meriah mcm biasa.. biar padan dgn kelantan serambi mekah... 

Saya bkn nak bela sapa2... tp sedih tgk anak bangsa melayu beragama islam yg tidak berakhlak... dah lah kes dadah melayu paling tinggi, pecah rumah pn melayu, ragut pn melayu, rogol pn melayu... Allahuakbar! Mintak Allah jauhkan lah bala kat kita...klu Allah nk turun bala, semua kena, baik ke jahat ke. nauzubillah....

Org islam di gaza jihad dihujani peluru2 sbb nk jg kesucian islam, di kelate org islam dihujani mercun dan mencemarkan kesucian agama islam...malam hari raya pulak tuh... Astaragfirullahalazim....
Like · Reply · 67 · 2 hours ago







Tapi kan, pada penulis TAK PERLULAH MAKI SAMPAI BEGINI SEKALI kerana komen komen begini akan menjadikan ianya lari tajuk, dari isu baling mercun diatas menjadi isu bertengkar hingga kepada KAUM itu dan ini........!!

0 Mesej diterima:

Catat Ulasan

TERIMA KASIH AWAK

Kantoi Realiti

KANTOI IDENTITI. Dikuasakan oleh Blogger.