-Blog kantoiIDENTITI jadi hashtag viral #@JomgelakFM-

Rabu, 18 Jun 2014

KEMALANGAN DAN KECURIAN PELIK YANG TAK TERCAPAI DEK AKAL..........

PEMBACA
Ingat tak nama PERMAINAN NI?? 
Ada dua kejadian dibawah yang pada penulis pelik tapi ianya benar terjadi. Pelik kerana zaman sekarang orang dah tak kira apa lagi dah, asal barang jadi duit semua nak di curinya.


Kecurian kenderaan berat begini memang jarang berlaku dan diberitahu dalam media, tetapi kini ianya berlaku ......adehh!! Harap selepas ini tiada kecurian melibatkan SEBUAH RUMAH plak........kacau kacauuu........

Kedua....penulis kongsikan kisah kemalangan dibawah yang tidak kurang juga pelik tapi benarnya.

Pembahagi jalan letaknya atas sedikit diatas jalan..... tapi akibat kemalangan.... pembahagi jalan melompat ke tempat yang lebih tinggi yang menyebabkan beberapa orang boleh cedera....Tak caya......lihat kemalangan yang kadang kala tidak tercapai dek akal kita untuk fikirkan sebagai mana pernah berlaku kemalangan di lebuh raya beberapa tahun yang lalu. Kereta di laluan sebelah sana melompat dan menghempap kenderaan dilaluan sebelah sini.....

Banyak juga yang kita baca atau pernah kita alami sendiri yang mana PUNCA kemalangan itu bukan dari kita, sebagai contoh lagi.....seorang penunggang motor sedang menanti penuh sabar kerana lampu isyarat MERAH....triba triba penunggang motor itu jatuh akibat dilanggar dari belakang oleh kenderaan yang terbabas, semasa dia jatuh,lampu isyarat itu telah pun HIJAU .....dia MAUT dilanggar oleh lori yang tidak nampak beliau disitu....Ya Allah!! 

Apapun, pesan penulis, kita perlu berhati hati kerana maut itu boleh datang dengan pelbagai cara walau TANPA sebab yang munasabah. 

Amin......

Sumber - Sila like page ini......khas untuk orang Pahang dan yang nak belajo loghat Pahang
0 Mesej diterima:

Catat Ulasan

TERIMA KASIH AWAK

Kantoi Realiti

KANTOI IDENTITI. Dikuasakan oleh Blogger.