-Blog kantoiIDENTITI jadi hashtag viral #@JomgelakFM-

Selasa, 22 April 2014

3 JAWAPAN DARI SELEBRITI TERKENAL UNTUK ANDA.........

PEMBACA

Oleh kerana kami ada menyiarkan isu isu melibatkan Ustaz Don dan Wardina, Isu PAKAIAN "sakit mata " Uqasha Sensore dan Rebecca Nur Islam,maka  kami siarkan JAWAPAN dari ketiga tiga mereka ......

Kita lihat dulu jawapan Uqasha Senrose dibawah dalam isu..
Kecoh seketika dunia hiburan tempatan apabila pelakon jelita, Uqasha Senrose didakwa tidak memakai coli ketika menghadiri sebuah majlis hiburan yang diadakan di sebuah pusat beli-belah, baru-baru ini.
Bergaya mengenakan gaun pendek berwarna merah jambu, bekas jahitan pada baju tersebut telah menampakkan seolah-olah Uqasha tidak memakai coli sehingga tersembul puting.
uqashh
Mengulas lanjut mengenai perkara itu, Uqasha menjelaskan, “saya hanya mampu ketawa apabila dituduh sebegitu. Saya bukan bodoh untuk keluar tanpa memakai coli dan memalukan diri sendiri. Mereka harus lihat gambar itu betul-betul sebelum membuat cerita yang mengaibkan saya”.
“Saya yang malu untuk mengulas isu ini walaupun saya tidak salah. Otak saya masih waras dan tahu adat budaya Malaysia,” katanya lagi yang dipetik menerusi laporan sebuah akhbar harian. 
Diharapkan dengan penjelasan Uqasha ni dapat menjernihkan kembali cerita mengatakan dia tidak memakai coli.
Lain kali diharapkan Uqasha lebih berhati-hati dalam pemakaiannya supaya cerita sebegini tidak lagi timbul sehingga boleh mencetuskan kontroversi di kalangan peminatnya.  MYNEWSHUB.MY
Ini pula jawapan oleh Rebecca Nur Islam dalam isu HIJAB TELETUBIES
Semalam, Murai Batu sedar kecoh di laman sosial dan laman sesawang memperkatakan tentang cara pemakaian pelakon Rebecca Nur Islam yang dilihat sendat dan tidak sesuai dengan imej barunya bertudung itu.
Pelakon yang baru berhijab penuh selepas menunaikan Umrah itu mengenakan pakaian ala jump suit berona merah dan dari penglihatan Murai Batu memang ia agak ketat dari bahagian pinggang hingga ke bawah.
Rakan Murai Batu yang merupakan pengikutnya di laman sosial Instagram itu memberitahu Rebecca sedar apabila pakaiannya itu diperkatakan dan dia telah memuat naik foto kartun Teletubies berwarna merah seperti yang telah disamakan oleh pihak yang bertanggungjawab menyebarkan cerita ini.
Menerusi foto itu Rebecca memberitahu bersyukur kerana dia dan anaknya memang suka akan kartun itu dan sedar ada yang menyebarkan gambar tersebut hanya untuk menjatuhkannya.
Dia seperti agak marah dengan pengikutnya di Instagram yang dipercayai bertanggugkawab menyebarkan gambar-gambar dari akaunnya yang dikatakan private. Dia menganggap pihak itu seorang silent killer dan suka membuat dosa dengan mudah.
Rebecca dalam kapsyennya itu turut memberitahu menerusi pemakaiannya tersebut dia hanya menjadi diri dia sendiri dan sedang mencuba untuk mengikut cara atau jalan Islam yang sebenar kerana menurutnya tiada siapa yang sempurna.
Berikut merupakan kapsyen dari foto Teletubies yang dimuat naik:
“There said I’m a Teletubbies…???Anyway me and my daughter’s Love the TELETUBiES??Alhamdulillah,i notice that the photo circulated to the public was taken from my personal collection in my PRIVATE IG,which is not accessible by the public as it is Lock….i assume that the circulation was made by my followers which intend to tarnish my image for which this character assassination is much worst than the TELETUBBiES……because of this one Silent Killer”FOLLOWER”,the public as made accusation which could result in them getting a FREE sin????GOD bless the Silent Killer.#i be my Self#trying my best to follow the truthful way of ISLAM????#insha Allah,no body is Perfect????#mrsazam#blessed????”
Betul juga tu, tiada siapa yang sempurna dan Rebecca pun baru sahaja berhijab dan Murai Batu rasa berilah dia peluang untuk belajar dari kesilapannya yang dia sendiri tidak sedar.
Sekurang-kurangnya dia telah pun berhijab dan mencuba untuk menjadi Muslimah yang baik. 
Ini penjelasan panjang lebar dari Ustaz Don yang bukan saja untuk Wardina ,untuk kita kita juga yang suka ambil SEKERAT SEKERAT .........KLIK SINI untuk isunya.

Sama samalah kita ambil mana yang elok dan jadilah "INSAN ISTIMEWA" macam GAMBAR  Tok Guru Nik Aziz Nik Mat diatas DAN INI......Amin.  

0 Mesej diterima:

Catat Ulasan

TERIMA KASIH AWAK

Kantoi Realiti

KANTOI IDENTITI. Dikuasakan oleh Blogger.