-Blog kantoiIDENTITI jadi hashtag viral #@JomgelakFM-

Jumaat, 28 Februari 2014

GEMPAR! BUKAN NAK MENUDUH, ADAKAH SEMBAHYANG DR MAHATHIR KINI SAH? BUKTINYA INI......

PEMBACA

TAK PERLU POLITIK  DALAM SOAL AKIDAH kerana semua PIHAK YANG MENGAMALKAN AJARAN ISLAM PERLU AKUI HAKIKAT DAN KEBENARAN DIBAWAH,disini penulis kongsikan satu tips yang paling tepat,mudah dan sahih apabila kita berhadapan dengan golongan anti hadis . Tanpa perlu diungkai panjang lebar cukup anda BERI SOALAN DIBAWAH maka pastinya mereka TERKEDU untuk menjawab.

Dalam kes ini penulis ambil Tun Dr Mahathir sendiri kerana beliau antara tokoh yang dikagumi oleh orang ramai termasuk penulis. SEBENARNYA kes ini mudah kerana ALLAH DAH BERI BUKTI TERUTAMA DARI GAMBAR SOLAT SOLAT TUN DR MAHATHIR  yang dikongsi dalam media Internet......

PENULIS JUGA BERPANDU PADA  SOALAN TUN DR MAHATHIR ........

"15. Hadis adalah sunnah Nabi. Saya ingin tahu samada hadis wajib dan mesti diterima. Betulkan saya."

BEGINI......

Tak perlu kita panjangkan isu ini terutama pada kita YANG KURANG ILMU BERAGAMA, tak perlu juga kita menuduh sesiapa KAFIR ......

TAPI PERLU kita bertanya mereka SOALAN INI....

"Samada orang itu golongan anti hadis atau tidak, dia PASTI ISLAM kan? Bila dia masih mengaku Islam pasti dia SOLAT......betul kan? Atau golongan anti hadis ni TAK SOLAT?? Rasanya tidak, mereka percaya Allah cuma tak IKUT SUNNAH NABI .....itu yang penulis fahamlah....

"OKLAH.........kita lihat RUKUN WAJIB DALAM SOLAT DAN kita RUJUK PADA "Membaca Tahaiyat Akhir"........apa yang ada DALAM TAHAIYAT AKHIR??

Baca......

Attahiyyatul Mubarakaatush sholawaatuth thayyibatu lillaah, Assalaamu’alaika ayyuhan nabiyyu warahmatullaahi wabarakaatuh, Assalaamu’alaina wa’alaa ‘ibaadillaahish shoolihiin. Asyhadu allaa ilaaha illallaah, Waasyhadu anna Muhammadan rasuulullaah. Allahhumma sholli ‘alaa Saidina Muhammad wa ‘ala aalihi Saidina Muhammad”

SOALAN UNTUK GOLONGAN ANTI HADIS, kalau dia baca rukun diatas, kenapa DIA PERTIKAI SUNNAH NABI?? 

TAK NAMPAK LAGI? Ok..............anda suruh saja golongan Anti Hadis itu MENGUCAP DUA KALIMAH SYAHADAH......


أَشْهَدُ أَنْ لآ إِلَهَ إِلَّا الله
وَأَشْهَدُ أَنَّ مُحَمَّدًا رَّسُوْلُالله
Maksudnya : Aku bersaksi bahawa tiada tuhan melainkan Allah dan Nabi Muhammad itu pesuruh Allah.

"ITULAH BUNYI UCAPAN DUA KALIMAH SYAHADAH YANG TIDAK BOLEH DIUBAH SAMPAI BILA BILA HATTA SEMASA KITA HENDAK MATIPUN PERLU DILAFAZ ..."

kenapa PERLU TIMBUL PERSOALAN ANTI HADIS SEDANGKAN GOLONGAN ANTI HADIS NI SEBUT DAN AKUI JUGA Nabi Muhammad PESURUH ALLAH?

..............renung renungkan lahhh! "


PENJELASAN TUN DR MAHATHIR  RUJUK SINI

0 Mesej diterima:

Catat Ulasan

TERIMA KASIH AWAK

Kantoi Realiti

KANTOI IDENTITI. Dikuasakan oleh Blogger.