-Blog kantoiIDENTITI jadi hashtag viral #@JomgelakFM-

Khamis, 13 Februari 2014

ANAK ANAK PENEROKA MENGAMUK.........!!!

PEMBACA

PAKCIK BETUL NAK AMBIL LADANG? Kalau macam tu saya tak KENAL PAKCIK LAGI...." Itulah kata kata seorang pengurus ladang bila seorang peneroka hendak ambil kembali ladang sawitnya .....

Penulis fitnah? Penulis pro pembangkang? ANDA boleh andaikan macam macam tapi hakikatnya cuma anak peneroka yang tahu.......yang tak percaya pergilah tanya sendiri mak ayah kamu apa terjadi pada peneroka sekarang? 


Dalam isu peneroka, fakta paling jelas untuk difahami semua ialah........MEREKA MEMBELI DAN MEMBAYAR TANAH SAWIT......apabila sudah tamat tempoh pembayaran, TANAH ITU MILIK KITA SEPENUHNYA dan ianya sama juga dengan kita membeli sebiji kereta, APABILA HABIS DIBAYAR HARGA KERETA ITU, KERETA ITU MILIK KITA......

AKAN TETAPI ........

PATUTKAH pihak bank KENAKAN SYARAT dan minta kita buat pinjaman semula?? Patutkah pihak bank MENGAWAL KITA bahawa cuma mereka merka YANG MAMPU MENGURUS kereta kita walau selepas habis dibayar.........PATUTKAH KITA dituduh LUPA DIRI DAN TIDAK BERTERIMA KASIH pada pihak bank kerana menguruskan kereta kita tadi??

Secara logiknya TIDAK PATUT, tetapi PIHAK FELDA DAN ORANG ORANG TERTENTU MENGATAKAN IANYA PATUT........siapa zalim dan siapa DIZALIMI??

Berbalik pada ugutan pada pakcik diatas, BOLEH KAH PENGURUS ITU BERKATA BEGITU?? Secara logiknya TIDAK BOLEH kerana PENDAPATAN pengurusan pihak Felda DIBAYAR GAJI OLEH SEMUA PARA PENEROKA.........kalau tak percaya ? ANDAI KATA SEMUA PENEROKA DIBERI KEBENARAN UNTUK JUAL hasil sawit DILUAR, penulis yakin pengurusan FELDA dikawasan  TERTENTU AKAN Bangkrap! 

Kalau nak bercakap tentang fakta melibatkan Felda memang banyak.....INI SEBAHAGIANNYA......

Paling nyata dan masih TIDAK DAPAT DI ELAKKAN ......PADA yang masih BERSAMA FELDA , pergilah  semak "bahawa ANAK PULA AKAN MENANGGUNG BEBAN HUTANG yang tidak akan habis habis........"0 Mesej diterima:

Catat Ulasan

TERIMA KASIH AWAK

Kantoi Realiti

KANTOI IDENTITI. Dikuasakan oleh Blogger.