-Blog kantoiIDENTITI jadi hashtag viral #@JomgelakFM-

Khamis, 31 Oktober 2013

KEMALUAN ANDA BOLEH NAMPAK 2 KALI DIFACEBOOK...tak CAYEE??

PEMBACA

Bagi pengguna Facebook, ada masanya kita nak cepat dan ada masanya kita terlalu EXCITED nak muat turun status atau menaip komen  hingga menyebabkan kita TERSALAH EJA atau ayat....bila tersalah begini pastilah kemaluan pertama kita nampak...

LOL!..tak pandai mengeja rupanya dia ni...

Selepas kita sedar tersalah eja...kita taip komen kedua untuk membetulkan ejaan atau ayat  ,KAT SINI kemaluan ke 2 kita pula muncul.......

EHH!!!...TAK PANDAI GUNA FACEBOOK dia ni...

Apa pula kaitan TAK PANDAI GUNA FACEBOOK NI ? Baca nii
Bak kata orang, kalau kita MALU cukuplah sekali....tak elok malu dua kali atau berkali kali seperti kenyataan diatas, "Dah lah salah eja, tak pandai guna Facebook plak"...adehh!

Ok...salah eja ni kita tak boleh nak ulas, sebab masalah ni berlaku kadang kala tanpa kita sedari , cuma yang penulis nak ulas ialah ........ TUDUHAN TAK PANDAI GUNA FACEBOOK?? 

Kenapa salah eja boleh disabitkan kesalahan TAK PANDAI GUNA FACEBOOK?? Sebabnya, 

"Dalam komen atau status Facebook  yang kita telah BUAT, kita boleh BETULKAN SEMULA tanpa perlu beri komen untuk membetulkannya...." 

TAK TAU?? atau ada yang tahu?? Ok , penulis ajar untuk yang tak tauuu........

Contohnya anda tersilap ayat atau eja dalam komen atau status, 

Pada ruang komen atau status anda itu, anda begerak ke bahagian hujung seperti dibawah ini hingga anda jumpa NOTIS SEPERTI dalam gambar .... 

Klik Edit -------Untuk membetulkan semula kesilapan TAK SENGAJA ANDA ITU 

Klik Delete --------- Untuk padam komen tersebut...err...nak cover malu leh guna niii...

Dah tauuuuuuuuuuuu kannnn...........JADI ELAKKAN KEMALUAN ANDA DILIHAT ORANG SEBANYAK 2 KALI.........adehh!!


0 Mesej diterima:

Catat Ulasan

TERIMA KASIH AWAK

Kantoi Realiti

KANTOI IDENTITI. Dikuasakan oleh Blogger.