-Blog kantoiIDENTITI jadi hashtag viral #@JomgelakFM-

Isnin, 19 Ogos 2013

UBAT DAN PIL TERBAIK HILANGKAN KEBOSANAN ....terbaik!

PEMBACA

Cer cuba yang ini ok tak?? Adehhh!! 

Ada hari kita mesti terasa BORING ATAUPUN BAHASA SEPUPU SEPAPATNYA BOSAN..Tak tahu apa nak buat kan..meh cuba beberapa PIL yang telah disediakan oleh PAKAR MOTOBASI DR. FADILAT KAMISUSAH..


1) PIL PEDOMAN HIDUP.
Cari atau dapatkan Dompet duit yang anda tidak mahu gunakan lagi...cari kertas kosong masukkan alamat dan nombor telefon bank (jika rajin..) ..peh tu tulis NOTIS - ASSALAMUALAIKUM BANG..DOMPET NI TAK ADA DUIT..SILA HUBUNGI BANK2 BERKENAAN UNTUK BUAT PINJAMAN YE.."...Anda lipat dan masukkan dlm dompet tadi..Biar nampak padat macam banyak duit.. Campakkan di laluan orang ramai..ANDA PERHATIKAN GELAGAT ORANG YANG LALU..ADA TAK GELAGAT MACAM NI.." PURA-PURA JATUHKAN BARANG..PEH TU..ZUPPPP!!!!!!!!" ....

2) PIL PENAHAN ASMARA.
MASUK DALAM BANK ATAU MANA-MANA KAUNTER YANG ADA MESIN NOMBOR (SILA AMBIL NOMBOR) ....DENGAN SELAMBER ANDA TEKAN NOMBOR ........PEH TU DENGAN KUAT ANDA BERKATA "AKSI TEPUK DAHI" SAMBIL PERHATIKAN NOMBOR GILIRAN PADA  SKRIN ..." ADEH!!! MISS SATU NOMBOR..TAK KENA PULAK NOMBOR NI..SEMALAM MIMPI DAH.."

3) PIL SANGKUT BAJU KAT PINTU
MALAM ANDA TIDAK BOELH TIDUR..PUAS KONAR KIRI DAN KANAN..TK LEH TIDUR GAK..CARI KEDUDUKAN DALAM RUMAH ANDA YANG MEMBOLEHKAN ANDA LIHAT LANGIT..TEPI TINGKAP PUN BOLEH..PANDANG LANGIT SAMBIL TUNGGU KAPAL TERBANG LALU..BILA NAMPAK KAPAL TERBANG LALU..ANDA LAMBAI TANGAN SAMPAI BERKATA " SEMOGA SELAMAT SAMPAI..BYE..BYE. peace no war !!! ."

4 PIL BADAN KURANG AIR.
- BILA PINTU LIF TERBUKAK ANDA CAKAP " CAKKKKKKKKKKKK!!! peace no war..!!!"
- ANDA MAHU NAIK LIF SORANG..TAK MO KONGSI RAMAI ORANG..OKEH..BILA PINTU LIF TERBUKAK JER..sebelum orang lain nak masuk ANDA BERKATA " ADEH!! LIF NI ROSAK PULAK..PINTU TAK BOLEH BUKAK ..
- JIKA BERDUA JER DLM LIF..ANDA CUIT BAHU ORANG TU...PEH TU BUAT TAK TAHU (MEMEK MUKA MACAM MISTER BIN)
- BILA PINTU LIF TERTUTUP ANDA JERIT " BERTENANG..BEERTENANG..JANGAN PANIK..NANTI PASTI AKAN TERBUKA LAGI...

5) PIL LEMAH TENAGA..
CARI PAT LIMA ORANG KAWAN..KUMPUL DITEPI JALAN (Jangan tengah jalan) ..PURA-PURA PANDANG KEATAS..SEOLAH-OLAH KORANG SEMUA NAMPAK SESUATU..SAMBIL TUNJUK-TUNJUK KE LANGIT..BUATKAN AKSI DENGAN TANGAN MACAM BENDA MELETUP KER..KAPA RESAKSE KER...PEH TU ANDA PERHATIKAN..PEMANDU YANG LALU BERHAMPIRAN KORANG PASTI AKAN JENGUK KE ATAS SAMA..MELIHAT APA YANG ANDA LIHAT..JANGAN SAMPAI EKSIDEN SUDAH..

6) PIL KELUARGA BAHAGIA
AKSI NI CUMA BOLEH DILAKUKAN DALAM PASARAYA ..BUAT SATU KUMPULAN..5-6 ORANG..MULAKAN LARI-LARI ANAK..SAMBIL TOLEH-TOLEH KEBELAKANG..SAMBIL BERKATA " LARI..LARI..""...NANTI ANDA TENGOK AHLI KUMPULAN ANDA YANG BERLARI AKAN BERTAMBAH ..MUNGKIN DAH JADI 10 ORANG...adeh!!!

7) BILA BILA MALAM PASTI GELAP..
TAK BOLEH TIDUR MALAM JUGA..ANDA PERGI KE MEJA TEMPAT ANDA BELAJAR..GUNAKAN TANGAN..CUBA RABA BAWAH MEJA ..JUGA BOLEH BAWAH DAN  TEPI KERUSI ANDA..ANDA CARI..ANDA CARI....TAIK IDUNG ANDA YANG ANDA SELITKAN KAT SITU..adehhhhhhhhh!!!
MAKASEYYYYYYYYYYYYYYYY.....

0 Mesej diterima:

Catat Ulasan

TERIMA KASIH AWAK

Kantoi Realiti

KANTOI IDENTITI. Dikuasakan oleh Blogger.