-Blog kantoiIDENTITI jadi hashtag viral #@JomgelakFM-

Rabu, 1 Mei 2013

FACEBOOK KANTOIKAN PENIPUAN AZHAR SULAIMAN

PEMBACA


Fahami betul betul ayat ini......KOMPUTER TIDAK MENIPU DAN AKAN MENIPU kerana JIKA SESEORANG MENEKAN HURUF A, dia akan paparkan huruf A tidak huruf B ,tak percaya, cuba tekan no 8, pasti akan keluar no 8 tidak nombor 5 betulkan? YANG MENIPU ialah mereka yang menekan HURUF tersebut, DIA CAKAP TEKAN HURUF A ,tapi dia tekan huruf B ....saksikan kaitannya dengan pembongkaran ini.....



Bukan niat penulis nak panjangkan isu ini, cuma penulis nak KITA BELAJAR SESUATU DARI ISU INI....sekurang kurangnya KITA TIDAK BUTA FACEBOOK atau buta IT....

Ini laporan dari twitter untuk rujukan anda dulu.

Berdasarkan maklumat  APA SEBAB  sebenar laporan polis dibuat penulis cuba kongsikan disini.....

Laporan polis  dibuat kerana Facebook didakwa digodam oleh penyokong Pakatan.....




Yang kedua .....

KERANA DIDAKWA DIUGUT?? Abby dan Bob Lokman pun tak buat laporan polis kerana mereka lagi lantang menyokong Pakatan...errr...Norman KRU pun tak buat laporan polis...OR...BELUM mahu buat kot...APA yang diugut?? Entahhhhhhhhhhh!!

Cuma penulis NAK BERITAHU....SETAKAT HARI INI,BELUM ADA PENYOKONG  TERBUNUH ATAU DIBUNUH KERANA berbeza pendirian politik...Juga ...err..disambar petir disebabkan kenyataan politik..hahaha

Dalam laporan ini TAK PULA DISEBUT SEBAB DIGODAM..yang disebut DIGANTUNG or dalam bahasa mudah kita faham..akaun itu TIDAK DIAKTIFKAN sementara( Deactivate FB ) 



Ada dua laporan berbeza seperti yang penulis tunjukkan diatas, mana satu yang benar, mana satu yang tidak benar?? Pada penulis...laporan polis itu memang benar telah dibuat kerana Azhar Sulaiman tunjukkan pic ini...

Juga yang benar...Azhar Sulaiman BERITAHU ISU PETIR melalui  posting ini...

Oklah...JADI PENULIS AMBIL KESIMPULAN MUDAH, laporan polis telah dibuat ATAS ALASAN FACEBOOK TELAH DIGODAM......

Macam dalam posting sebelum ini,penulis dah nyatakan IANYA BUKAN MUDAH UNTUK DIGODAM......RUJUK SINI

INI pula lampiran yang diambil dari posting penulis tentang video Azhar menyerang Pakatan......RUJUK SINI 

Anda perhatikan tulisan merah untuk video diatas itu -VIDEO UNAVAILABLE
dan jika dibaca ada tertulis berkaitan privacy settings KAN....?

" this video has either been removed from facebook or is not visible due to privacy settings"
Lebih kurang begini maksudnya.....


Dari sini saja kita dapat membuktikan Facebook Azhar Sulaiman sebenarnya tidak dihack @digodam seperti didakwa. 

Rujuk penjelasan dibawah 

Seperti yang kita ketahui,Facebook merupakan laman social percuma, dimana anda boleh berkongsi gambar,video,dan sebagainya, Namun, untuk kepentingan penjenamaan facebook, diantara syarat yang ditetapkan seperti:
  • Menjaga hak dan privasi pengguna yang lain,
  • Tidak berkongsi pautan pautan berunsur, Lucah, ganas, Perkauman,.
  • Tidak berkongsi fail seperti video, lagu dan lain lain dibawah hakcipta terpelihara dan berkaitan.
  • Tidak menyiarkan (posting) kandungan yang: ucapan benci, mengancam, atau lucah, keganasan menghasut, atau mengandungi kebogelan atau keganasan grafik atau tanpa sebab. atau anda boleh rujuk terus DISINI / dan banyak lagi..
Jadi pengguna facebook juga perlu mengambil penting berkenaan syarat dan terma yang ditetapkan pihak facebook sendiri.Mungkin artikel ini membantu jika anda menghadapi masalah yang sama. ^_^.

berkenaan Tahap keselamatan Facebook,

Facebook merupakan salah satu laman web yang berkedudukan tinggi di dunia,Facebook juga bekerja dengan pelbagai syarikat syarikat besar dunia.Keselamatan (security ) facebook juga sangat sukar untuk dipecah masuk kerana mereka mumpunyai pakar pakar keselamatan yang profesional.
Bagi pendapat [GH], Jika akaun seseorang itu digodam, mungkin kelemahan si pemilik sendiri yang makan diri.



Anda dah dapat penjelasan KANTOI diatas tadikan...jadi penulis nak sambung menyambar petai masak sambal dulu ....kerana pada penulis

Lebih baik kita sambar petai dari kita disambar PETIR.......Miahahaha.


0 Mesej diterima:

Catat Ulasan

TERIMA KASIH AWAK

Kantoi Realiti

KANTOI IDENTITI. Dikuasakan oleh Blogger.