-Blog kantoiIDENTITI jadi hashtag viral #@JomgelakFM-

Selasa, 11 Disember 2012

DISEBALIK LANGSIR ADA KUTU

PEMBACA


Eeeee.. KEPALA ADA KUTU? KENAPA KALAU KEPALA ADA KUTU KITA KENA KUTUK? KENAPA PULOK KITA YANG KENA KUTUK SEDANGKAN KITA BUKAN KUTU? KENAPA BUNTU MEMIKIRKAN KUTU? MUTU DENGAN KUTU ADA KENA MENGENA KE? Cer baca artikel nih.. 

Kita sering memaki hamun bila ada orang bermain-main dengan kepala kita... (Errr.. Maksud saya kepala taw...) tapi tak pulok mandang serong dan sikit pun berkata kaso kepada seekor kutu yang bukan saje bermain dikepala malah dia turut membuat perkampungan dikepala kita... Apa lebihnya seekor kutu tu???

Kita selalu lupa bahawa kutulah serangga yang paling kaya.. Buktinya, di opis dan jugak makcik-makcik yang teringin nak pergi rombongan cik kiah, diaorang kumpul duit, cabut undi dan akan terima duit kutipan tu bila sampai gilirannya. Skim ini dinamakan main duit kutu. Tapi heran pulok... Apa kena mengena kutu dengan skim ni ek? Haishh! kompius betul!

Kutu dan Mutu memang takde hubungan saudara mara dan sillaturrahim, malah tak pernah bersekolah bersama dan memakan kuih putu di kantin. Akan tetapi bila Mutu yang menjual putu ada kutu, memanglah Mutu itu akan terus dikutuk dan diketuk...

Kutu memanglah suka merayau-rayau dan menghisap darah dikepala.. Dah habitat semulajadi dia lah katakan... Ini sangat menyakitkan tetapi ada satu lagi spesis kutu yang lebih menyirapkan darah kita iaitu kutu rayau yang erembat besit-besi penutup longkang. Lagi sadis kalau kita jatuh longkang sebab penutup besinya telah dicuri kutu rayau...

Kita akan terus dilempang oleh mak kita atau sesapa saje yang menyuruh kita mencarik kutu di rambutnya tapi kita jawab cenggini..'buat apa susah2 carik kutu kat kepala.. Carikla dekat Google..kan senang!'

Tapi kan...bukan semua yang tak suka pada kutu taw.. Ada jugak orang yang menjadikan kutu ini sebagai sumber rezeki diaorang.. Sape lagi kalau bukan syarikat sampu pembasmi kutu, kilang2 sikat kutu dan model iklan tersebut... Bak kata diaorang.. 'Tanpa KUTU siapalah diaorang'...
Ahaks!

EDITOR NUR


Photobucket
JADI AGEN INTERNET PERCUMA
AKU SEKSI KO PEDULI APA
SOLAT ALA PKR
SUAMI RAKAM AKSI PANAS ISTERI
POLITIK KAMPUNG MALAYSIAKINI
PANAS-YB PERLU MENGUCAP PANJANG
IMAM YANG KANTOI

1 Mesej diterima:

Dah lama tak dengar ada orang rambut ada kutu!!!
Dulu selalu dengar..heheheheh
Letakkan Hanif Blog ( http://hanifidrus.blogspot.com) di bloglist anda.
Salam kenal….dan I follow sekali
U in mybloglist
Hanif blog bloglist
Check It Out!!!!
Check blog anda berdasarkan bloglist abjad
Every week saya datang melawat tapi dengan syarat always updated blog..hahahha

Catat Ulasan

TERIMA KASIH AWAK

Kantoi Realiti

KANTOI IDENTITI. Dikuasakan oleh Blogger.