-Blog kantoiIDENTITI jadi hashtag viral #@JomgelakFM-

Isnin, 10 Disember 2012

A E S .......AYUH ELAK SAMAN.......

PEMBACA


Kisah saman Aes paling panas dan sensasi dan menjadi topik hangat disana sini...jadi sempena nama baru untuk AES ialah 
Ayuh Elak Saman .....Kita tengok beberapa panduan yang boleh dipraktikkan sebab kalau ditanya semua pemandu ada tak yang hendak disaman? Orang gila yang boleh memandupun akan jawab TIDAK....haha. 

JomgelakFm kongsikan semula ARTIKEL yang kami keluarkan sebelum ini ,sebab SAKIT LAH HATI BILA BARU 2 bulan syarikat pengendali AES dah kumpul lebih RM70,000 sedangkan  STATISTIK JUMLAH KEMALANGAN  MAKIN NAIK ....nampak sangat KEJAR DUIT .........

Sebut pasal statistik...Anda lihat gambar diatas, NAMPAK MACAM ADA KESILAPAN...Kerrr mereka mereka BERKENAAN nak ubah STATISTIK PLAK?? 


"Jika bantahan dari ahli Parlimen dari BN dan pembangkang sendiri macam tak di hiraukan oleh kerajaan untuk menangguhkan SAMAN AES INI , kini tiba masanya kita pula bertindak, jangan INGAT RAKYAT BUTA ILMU... kita bukan nak ajak pergi berperang... ANGKAT SENJATA, cara tu tak dipakai lagi... tapi kita lawan guna ILMU... barulah RAKYAT CERDIK!!

Banyak kenyataan yang dikeluarkan termasuk oleh JPJ -ALASAN UTAMA IALAH UNTUK MENGELAKKAN KEMALANGAN ATAU MENGURANGKAN KADAR KEMALANGAN.....BAIK! KITA TERIMA ..... Sebab tiada siapa pun dalam dunia ni bila memandu NAK KEMALANGAN !! Ker ada yang naik kereta bawa keluarga lepas tu sesaje pergi LANGGAR SUPAYA KEMALANGAN SAMPAI MATI?? Tak ada pun kan...

GUNA ILMU yang penulis katakan tadi ialah kita gunakan PERISIAN YANG DAPAT KESAN AES ......ulang lagi sekali PERISIAN ATAU SOFWARE YANG BOLEH KESAN KEDUDUKAN AES... MAKSUDNYA jika didepan kita tu nanti ada kamera AES, kita akan terima ALERT ATAU AMARAN DARI GPS ATAU HP yang kita gunakan ......

Mudah bukan? Jangan esok JPJ atau syarikat pengendali SAMAN AES ini HARAMKAN PULA PENGGUNAAN PERISIAN INI , sebagaimana haramnya memakai baju KUNING ......SEBAB RAKYAT JUGA ADA ALASAN jangan ingat mereka saja ada ALASAN BILA NAK LAKSANAKAN AES....Kami RAKYAT PUN ADA ALASAN......

ALASAN KAMI... SISTEM @ PERISIAN INI BUKANNYA NAK MENYURUH KAMI MEMANDU MAKIN LAJU? Tak kanla rakyat jadi bangang pula BILA BUNYI AMARAN DARI HP ADA KAMERA AES DIDEPAN , Rakyat akan memandu lagi laju... MESTILAH KAMI MEMANDU MAKIN PERLAHAN..... Bila memandu perlahan DAPATLAH ELAKKAN KEMALANGAN DAN DAPATLAH ELAKKAN SAMAN. Kan JPJ DAN SYARIKAT PENGENDALI dah dapat targetnya nak kurangkan kemalangan dari PERISIAN YANG RAKYAT GUNA ini dan Rakyat pula selamat dari DISAMAN.... win win situation!!

ALASAN KE DUA, PERISIAN NI MEMBANTU KITA BERINGAT KERANA SUDAH HAMPIR KAWASAN YANG SELALU BERLAKU KEMALANGAN(SEBAB JPJ KATA LETAK KAMERA AES NI DIKAWASAN KEMALANGAN KAN) JADI KAN ELOK DAN BERGUNANYA PERISIAN NI?? TAK KAN LAH PERISIAN NI DAPAT MENJEJASKAN KESELAMATAN NEGARA? ATAU MENYEBABKAN KETEGANGAN KAUM?? 

JADI TIADA ALASAN UNTUK KERAJAAN ATAU JPJ ATAU SYARIKAT PENGENDALAI NAK HARAMKAN PENGGUNAAN PERISIAN INI KECUALI MEREKA MEMANG NIAT NAK UNTUNG DAN MENINDAS RAKYAT!!!! 

DAH FAHAM? 

oK KLIK SINI UNTUK MENDAPATKAN PERISIAN ALERT AES INI

KLIK SINI PULA UNTUK LIHAT LOKASI KEDUDUKAN KAMERA AES 

RAKYAT RAKYAT YANG ADA KEMAHIRAN UNTUK CIPTA PERISIAN MACAM NI DI ALU ALUKAN .....TOLONG MENOLONG DAN KITA SAMA SAMA TUNJUKKAN KUASA RAKYAT!!

KLIK SHARE ATAU LIKE UNTUK KONGSIKAN ARTIKEL 

0 Mesej diterima:

Catat Ulasan

TERIMA KASIH AWAK

Kantoi Realiti

KANTOI IDENTITI. Dikuasakan oleh Blogger.