-Blog kantoiIDENTITI jadi hashtag viral #@JomgelakFM-

Khamis, 8 November 2012

WAJIB ADA DALAM DRAMA

PEMBACA


Sape suka tonton drama melayu? Kalau anda meminati dan mengikuti drama2 melayu.. Musti anda dah biasa dgn perkara cenggini... errr.. Cer baca..

*Kalau buat cerita keparat.. Ehh! Salah! Cerita korporat, watak-wataknya musti Datuk, Tan Sri dan tak lupa juga Datin, Pastu pulok, core bisnes syarikat dia musti construction.. Cubalah buat bisness publication ke, multimedia ke... Errr.. bisness keropok lekor ke... Tak boleh ke?

*Org jahat kalau kena tembak musti sampai summersault ke belakang... Tapi kalau kena kat orang baik takde la pulok...

*Kata drama Melayu, tapi lebih pat puluh pat peratus asyik speaking je manjang... Buleh ke cenggitu???

*Asal watak orang gaji je, nama musti Mak Mah, Mak Jah, Mak Pah, Mak Yam.. Cuba lah letak nama Mak Emi ke, Mak June ke, Mak Tini ke.... Kan best? Kan kan kan?

*Ni lagi satu, Kalau eksiden atau kena tembak musti sempat dipangku atau dok dalam dakapan orang yg dikenali.. Sempat bagi wasiat segala... Tapi yang bestnya sorang pun xde terfikir nal call ambulan ke polis ke.. Bomba ke... Tak pun penggali kubur ke.. Semua pakat telopong tunggu amanat terakhir orang yang tenat tu...

*Biasa orang main chatting tangan je jalan.... tapi kalau dalam drama musti mulut cakap apa yang dia tulis... Hehe... Adeh!!

*Kalau watak orang tua musti kena heart attack bila dapat berita mengejutkan... Nape tak kena sakit lain ek? Mcm sakit perut ke... Sakit gaut ke... Paling tak pun sakit kuning ke...

*Kalau adegan meeting, yang bercakap cuma sorang dua je.. Tu pun takat.. "Bagaimana dengan perkembangan projek kita?" "Oh, semuanya berjalan dengan lancar Datuk". Lagi lima enam orang yang menempel tu cuma angguk-anggukkan kepala je....

*Nama orang jahat musti nama omputeh.. Carlos lah.. Joe lah.. Jack lah... And so on..... Tak pernahnya nama Melayu....
Kan kan kan?

NURKILAN -EDITOR NUR (Peminat NCIS)


Photobucket
AKU SEKSI KO PEDULI APA
SUAMI RAKAM AKSI PANAS ISTERI
POLITIK KAMPUNG MALAYSIAKINI
PANAS-YB PERLU MENGUCAP PANJANG
NGERI KALAU TERMAKAN INI

0 Mesej diterima:

Catat Ulasan

TERIMA KASIH AWAK

Kantoi Realiti

KANTOI IDENTITI. Dikuasakan oleh Blogger.