-Blog kantoiIDENTITI jadi hashtag viral #@JomgelakFM-

Jumaat, 2 November 2012

Politik kampung Malaysiakini

PEMBACA
"Kulup! Angkat itu Hammer kasi ". Kata Lim Kit  pada anaknya Kulup Chong sambil membetulkan atap zink rumah mereka YANG TIBA TIBA DIPUKUL RIBUT taufan SOLEY.


" Haiya!! Itu Hammer si LAPOZI sudah pinjam, angkat ini penukul sajalah....." Kata Kulup Chong  menghulurkan penukul .

" Apa pasat lu kasi Lapozi pinjam......haiya!! Itu olang talak ikut undang undang..wa tau la pasat wa jaga itu undang. 

"Tapiiiiiii Wa punya kawan cakap .....lu tak jaga undang undang, lu jaga UDANG UDANG.." Perli Kulup Chong sebelum dibaling dengan hammer oleh bapaknya. 

Hahaha.......mereka mampu pakai Hammer.....KITA cuma mampu pakai penukul cap Hammer dan sesekali dengar lagu MC Hammer ----- 

You can't Touch This  ........Kata Rafizi pada Nazri hahaAKSI Lim Kit rupanya diperhatikan oleh jiran mereka iaitu KamalbukanNathan dan Kohilalbukanbilal. 

" Deyyyyyyy machaaa!! Apa pasat kecoh kecoh! Kan Wa sudah ajak lu pindah kondo tapi lu tak mauuuuuu".  Sahut KamalbukanNathan sambil melihat Lim Kit terkial kial memaku zinknya. 

"Cittttttt Podahhh!! Itu kondo tarak jadi bikin ...pasat itu budak PINIE Tiew sudah kasi pecah itu lobang!! Marah pula Kohilalbukanbilal sambil membelek KIA RONDO milik Lim Kit. 

Lim Kit terus memaku ...malas dia nak melayan kerenah jirannya itu, masalah dia sendiripun belum selesai nak tambah masalah kondo pulak .....kalau  Kondom boleh juga dia layan!!! 

"Eh!! Lu  olang tak tau ka malam tadi lumah Bidut Aman kena serbu.....". Triba Triba Kulup Chong yang bersuara dari tepi kereta sambil memicit micit kepalanya yang sakit terkena baling dengan hammer tadi.

" Ayoyoyoyoooo amma...apa crita machaaa". Kohilalbukanbilal berminat nak tahu .

" Wa pun talak pasti......tapi olang sulau ada cakap........itu KUIS pigi  selebu geng  AL- MAKAM malam tadi ". Jawab Kulup Chong ." Apa hat ? Bikin panas ini macam". KamalbukanNathan pula menyampuk.

" HAIYA..SEBAB aaaa....... KUIS marah pasat sikalang AL- MAKAM sulah tidak lagi KUIS PAGI MAKAN PAGI MA. ".  Kulup Chong berkata sambil menjeling bapaknya yang sibuk memaku.


" Hahahaha... itu macam kaluuuuuu......ini kes BIDUT AMAN boleh kasi kita punya kes AMAN ......". Jawab pula KamalbukanNathan sambil senyum dan BERANGAN NAK PINDAH KE KONDO DI BATU CAFE........ 

Photobucket

TERIMA KASIH AWAK

Kantoi Realiti

KANTOI IDENTITI. Dikuasakan oleh Blogger.