-Blog kantoiIDENTITI jadi hashtag viral #@JomgelakFM-

Ahad, 18 November 2012

Menara Jam Mekah....perlukah?

PEMBACA
Sebenarnya tak berani nak komen lebih lebih tentang PEMBANGUNAN yang dibuat di Mekah yang antara tujuannya untuk menampung jumlah jemaah Haji yang makin bertambah dari masa ke semasa. Memang benar ada kebaikan tetapi jauh disudut hati rasanya terlalu banyak PENGORBANAN yang terpaksa dikorbankan kerana semua ini.

Tapi amat sedih dan rasa terkilan apabila DIBERITAKAN MAKAM Nabi Muhammad SAW dan beberapa tapak sejarah Islam juga akan dilenyapkan akibat pembangungan yang hendak dilaksananakan.TIDAK ADAKAH JALAN LAIN YANG HENDAK DIGUNAKAN KERANA MAKAM NABI sendiri terpaksa mereka musnahkan? BUKANKAH KITA DAN MEREKA juga UMAT NABI?? 
APAKAH DAN DIMANAKAH KITA HENDAK TUJU DAN LAWATI JIKA MAKAN NABI YANG SEPATUTNYA DIPERTAHANKAN AKAN HILANG? Adakah makam Nabi juga akan mengalami nasib seperti HADIS DAN AL--QURAN yang semakin umat Islam sendiri menolaknya ATAS ALASAN MENGEJAR PEMBANGUNAN?  

Tak kala melihat gambaran MENARA Jam di Mekah ini , perasaan berbau keraguan kerana ADA HADIS DAN PESANAN NABI diantara sabdanya " TANDA KIAMAT AKAN HAMPIR apabila BANYAK BANGUNAN TINGGI AKAN DIBINA DI KAABAH". Memang benar ianya untuk KEMUDAHAN .......tetapi pembangunan untuk KEMUDAHAN SEPATUTNYA MENDEKATKAN DIRI PADANYA BUKAN SEBALIKNYA.


TIDAK Mungkinkah akan timbul perasaan BONGKAK DAN RIAK DENGAN ADANYA MENARA JAM INI?? DAN PALING DITAKUTI IALAH APABILA NANTI UMAT KITA SETERUSNYA AKAN BERKATA ..........

"KAMU LIHAT MENARA JAM DI KAABAH ......." Tiada lagi ayat LIHAT KAABAH ! 

"JOM MELAWAT MENARA JAM DI KAABAH " Tiada lagi orang ke Mekah kerana nak lawat KAABAH!!! 

Ke Guaneerrr?? 

SUMBER : http://jomgelakla.blogspot.com

Photobucket 
AKU SEKSI KO PEDULI APA
SOLAT ALA PKR
SUAMI RAKAM AKSI PANAS ISTERI
POLITIK KAMPUNG MALAYSIAKINI
PANAS-YB PERLU MENGUCAP PANJANG
LAWAK PANTUN MERAPU

0 Mesej diterima:

Catat Ulasan

TERIMA KASIH AWAK

Kantoi Realiti

KANTOI IDENTITI. Dikuasakan oleh Blogger.