-Blog kantoiIDENTITI jadi hashtag viral #@JomgelakFM-

Isnin, 2 Julai 2012

TIPS Tanda Hard Disk Rosak

PEMBACA


DI ANTARA KOMPONEN KOMPUTER HARD DISK ADALAH SALAH SATU DIANTARA KOMPONEN YANG PENTING SELAIN RAM DAN CPU. Bagi anda yang tidak kenal dan tahu hard disk ,Hard disk dikenali juga dengan nama STORAN ,semua Aplikasi software termasuk data disimpan dalam Hard Disk. Ibarat kata hard disk ni macam rumah yang ada segala kelengkapan kecuali kain kapan hahaha.

DISINI DIKONGSI BEBERAPA TIPS SEBAGAI PERSEDIAN "KEWANGAN" ANDA TANDA TANDA HARD DISK SUDAH MAHU PENCEN DARI MENJALANKAN TUGASNYA DIDALAM KOMPUTER ATAU NOTEBOOK ANDA. 

1) BERLAKU KELEMBAPAN WALAUPUN SUDAH DIFORMAT DAN DITAMBAH RAMM. TETAP JUGA KOMPUTER ANDA LEMBAB DAN SEMBAB.

2) JIKA ANDA MENGGUNAKAN NOTEBOOK ATAU LAPTOP, BAHAGIAN KEDUDUKAN HARD DISK ANDA(BAHAGIAN BELAKANG) MENJADI PANAS WALAUPUN BERADA DIDALAM AIR-COND ATAU DIKIPASKAN. Jangan tak tahu Hard Disk juga boleh diserang demam panas miahahaha.

3) KELUAR BUNYI yang melemaskan anda pada kedudukan hard disk seolah olah macam ada skru tercabut.

Jika terdapat tanda papan tanda seperti diatas maka bersedialah dengan secukup rasa terutamanya ANDA PERLU SALIN DAN SIMPAN DATA PENTING ANDA DITEMPAT LAIN SEBELUM MENYESAL TAK SUDAH!

 "SETAKAT HARI NI TIDAK RAMAI JURUTEKNIK KOMPUTER YANG BERJAYA MEMBAIKI HARD DISK ....tetapi BANYAK yang BERJAYA memunahkan lagi Hard Disk miahahaha"

Photobucket


0 Mesej diterima:

Catat Ulasan

TERIMA KASIH AWAK

Kantoi Realiti

KANTOI IDENTITI. Dikuasakan oleh Blogger.