-Blog kantoiIDENTITI jadi hashtag viral #@JomgelakFM-

Selasa, 13 September 2011

TIPS- SELAMATKAN FAIL PENTING SEBELUM FORMAT

PEMBACA
 Kita tak tahu bila komputer kita samade laptop ke..desktop ke..notebook ke akan rosak..malah tidak juga pernah diberi tahu oleh sesiapa bila komputer kita akan rosak..jika diberitahu senanglah.."SILA BERI PERHATIAN ..KOMPUTER AWAK AKAN ROSAK SEKIAN-SEKIAN HARIBULAN..WASPADALAH.." Senanglah kalau ada yang beritahu camtu kan..kan..kan..kan..
Oleh kerna tidak tahu bila ..kita kena sentiasa waspada dan hati-hati..terutama bagi mereka yang gemar menyimpan fail-fail penting dalam komputer..macam gambar, kertas kerja,urusan pejabat,lagu dan video..tidak termasuk baju raya..sebab..lum ade lagik org simpan baju raya dalam komputer..dalam lemari baju tu banyak la..adeh!! he..he..ok sambung..
BILA KOMPUTER ANDA ROSAK..MESTILAH FAIL-FAIL YANG KITA SIMPAN TU TAK SELAMAT..Iyelah kan..bukan senang nak ambil gambar kenangan..hehe..hehe..jadinya..hari ni kita belajar cara mudah..ringkas dan amat menyelerakan untuk menyelamatkan fail-fail tersebut..sebelum tu..anda tahu tak apa itu FORMAT? hehe..adeh..SECARA RINGKASNYA..FORMAT IALAH PROSES MEMBUANG SEMUA FAIL-FAIL LAMA TERMASUK PROGRAM-PROGRAM DALAM KOMPUTER ANDA DAN DIGANTI DENGAN YANG BARU..NAK MUDAH FAHAM LAGI..KITA BAKOR RUMAH..PEH TU KITA BINA RUMAH BARU..gitulah lebih kurangnya PROSES FORMAT.okeh..sambung semula..
TAPI SEBELUM ANDA MENGGUNAKAN TIPS INI..ANDA MESTILAH PASTIKAN KOMPUTER ANDA MEMPUNYAI DRIVE D ATAU E ATAU F. TAK KIRALAH ANDA GUNAKAN WINDOWS XP KE..WINDOWS VISTA KE..WINDOWS 7 KER..PROSESNYA SAMA JE...CARANYA NAK TENGOK  MUDAH JER..KLIK PADA MY COMPUTER DAN TENGOK ADA TAK CAM DALAM GAMBO NI..KALAU ADA..BARULAH TIPS NI BOLEH DIGUNAKAN..
SETELAH ANDA PASTIKAN KOMPUTER ANDA ADA DRIVE YANG DISEBUTKAN TADI..ANDA KLIK SEKALI PADA MY DOCUMENT ..DAN KLIK KANAN..PILIH PROPERTIES MACAM GAMBAR DIBAWAH NI..
PEH TU..ANDA IKUTI ARAHAN MACAM DALAM GAMBO DIBAWAH NI..


SELAMAT MENCUBA......

BERMINAT JADI EJEN CELCOM BROADBAND DAN TMNET? SEMUANYA PERCUMA ,CARI PELANGGAN DAN KOMISYEN LUMAYAN DIBAYAR OLEH TM DAN CELCOM SECARA ONLINE PADA ANDA!! KITA SAMA-SAMA DAPATKAN PENDAPATAN TAMBAHAN CARA YANG HALAL DAN DIYAKINI..
 

KLIK SINI
http://www.micropurple.com/online/business/join_us.asp?no=WMP13623 


KENALI APAKAH PROGRAM INI DAN PANDUAN PENDAFTARAN

0 Mesej diterima:

Catat Ulasan

TERIMA KASIH AWAK

Kantoi Realiti

KANTOI IDENTITI. Dikuasakan oleh Blogger.