-Blog kantoiIDENTITI jadi hashtag viral #@JomgelakFM-

Ahad, 11 September 2011

DRAMA SIRI 6- KERANAMU BAS CEPAT EXPRESS

PEMBACA


“ Wan..adeh..aku tertinggal helmet la..camne eh!! Pemandu bas tu nak pusing balik tak? Ce ko gi tanya..aku tengok misai dia pun dah ngeri..” Tiba-tiba Rosman mengadu pada rakannya dengan wajah sedih .
“ Ko la punya pasal tadi..Handphone aku pun tertinggal sekali kat dalam helmet ko tu..tu la sibuk ngat nak bukak Facebook..adola..” Rungut pula Wan Rockers Guitaris sambil memetik gitar lagu Awan Nano..neno..neno..neno..
“ Adeh..abis tu camner ni? Mahai helmet aku tu..baru beli lak tu..” Rintih Rosman sambil turut menyanyi lagu Awan Nano..Neno..Neno…Neno..
“ Jab..ce ko cuba telefon helmet ko tu..kan handphone aku de situ..Nano..nano..” Cadang Wan sambil terus sambung nyanyi ..
“ Huh..” Marah Rosman terus berenti menyanyi tanda merajuk ..
Ala..pe benda nak kisah..kan kita lepak kedai Jomgelak tadi..mestilah dorang simpan.. lagipun tu kan kedai kita..Nano..Neno..Nano..” Jawab Wan .
“Ramai juga kawan-kawan awak ye”..Tanya pemuda itu tiba-tiba
“ Emm..tu semua rakan-rakan Facebook saya..sejak saja join Kedai Jomgelak tu ramai kengkawan baru saya dapat…sonok tau” Jawab gadis tu selamber
“Oooo…betul tu..ramai kawan..banyak ilmu awak dapat..banyak benda awak boleh tahu ..heheheh”. Jawab pemuda tersebut sambil menguap..buruk!!
“ Isk..menguap tak tutup mulut..nanti setan masuk tau…” Perli gadis itu.
“ Adeh..kena doh..tak per ade sekor setan je tak lepas masuk..” Jawab pemuda tu selamber nak cover kemaluan.
“ Isk..ade gak ke setan tak lepas..” Tanya gadis tersebut ingin tahu..
“ Ade..setan BONTOT BESAU…Hahahhaha”..Jawab Pemuda tu malu-malu.
“ Menyampah!! “….Marah gadis tu sambil terus menyambung ketip kuku tangan dan kaki..er..er..termasuklah kuku pemuda tu..ampun bos..hehehe.
“Sayang..kuih raya ada lagik tak? Lapor pulak..nyesal pulak tak makan tadi..” Tanya seorang suami kepada isterinya yang sarat mengandung .
“ Isk..mana de lagi bang..semua anim dah poskan kat Pejabat Bos Jomgelak hingga menyebabkan jadinya “ Kuih kontroversi” ..miahahaha..”.Jawab isterinya sambil membetulkan baju dalam..eh!! silap..baju kebaya Nyonya jenama ibu-ibu mengandung..adeh!!
La..semua ke awak pos sayang..kuih paberet tu pun awak pos gak ke? “ Tanya suaminya inginkan kepastian dalam pengertian..waduh..ayat best ni..
“ Isk..kuih batang buruk tu mana anim pos..tu kan tok kita-kita jer..miahahhahahha” Jawab isterinya sambil menoleh ke penumpang-penumpang bahagian belakang untuk cover kemaluan..
“Emm..ramai gak penumpang baru naik bas kita ni ye..memacam cite ade”. Kata pemuda itu sambil melihat gambar Dukun Pasir yang dirinduinya…
“ Biar ramai ..baru meriah..tak la bosan perjalanan kita..dah la pemandu tu asyik dok pasang video “ KESELAMATAN JALAN RAYA BERSAMA JPJ “ saje..taulah bang Mie tu bekas Pegawai JPJ..bosan dah..”. Jawab gadis tu sambil melihat seorang gadis  dikerusi belakang tempat duduknya yang sedari tadi asyik mengekori dan memerhatikan gelagat dia dengan pemuda itu ala-ala penyiasat persendirian gitu..jeng..jeng..jeng..
“Er..er..kak Long..Farah rasa gadis tu dah macam curiga la..Farah kena tukar imej jadi “Suria perkasa itam” nampaknya ni..”. Tanya Farah Hanis pada kakaknya menggunakan telefon berbentuk pensil 2B..
“ Eh..Jangan…tak glamer..tukau jadi “ Doraemon”..pemuda tu suka tau Doraemon..senang sikit nak siasat nanti”. Jawab pula kakaknya dari Pejabat Editor Jomgelak cawangan Johor Baharu.
“ Okeh..arahan diterima ..over..Farah pantau keadaan semasa..” Jawab gadis itu sambil buat muka selamber bila diperhatikan oleh gadis tersebut.. 
“ Tak lama lagi sampai la kita ..tak jauh dah ni kan..” Pemuda itu memecah kebentuan menggunakan suara saja tanpa perlu mengetuk menggunakan tangan atau tukul besi  untuk memecah kebentuan.
“ Itulah..dah dekat mana kita ni ..saya ni tak biasa pergi KL..”. Tanya gadis itu sambil terintai-intai keluar bas.
“ Erm..rasanya dah kat Kuala Pilah ni..sebab nampak cam Milah tunggu teksi tepi tu tadi..” Jawab pemuda itu dengan pasti dan yakin boleh.
‘Ooooo..tak jauh lagi kot” Jawab Gadis itu pula.
“ Selepas ni kita sampai Alor Star..peh tu Muar..peh tu Kuching Sarawak ..peh tu..Segamat..peh tu.. Kota Kinabalu rasanya..last Kota tinggi.. barulah sampai KL..”. Terang pemuda itu tentang perjalanan mereka yang bermula dari Rompin menuju ke Kuala Lumpur…hehehehe




SAMBUNG BAB 7
BERMINAT JADI EJEN CELCOM BROADBAND DAN TMNET? SEMUANYA PERCUMA ,CARI PELANGGAN DAN KOMISYEN LUMAYAN DIBAYAR OLEH TM DAN CELCOM SECARA ONLINE PADA ANDA!! KITA SAMA-SAMA DAPATKAN PENDAPATAN TAMBAHAN CARA YANG HALAL DAN DIYAKINI.. 
KLIK SINI
http://www.micropurple.com/online/business/join_us.asp?no=WMP13623
KENALI APAKAH PROGRAM INI DAN PANDUAN PENDAFTARAN

0 Mesej diterima:

Catat Ulasan

TERIMA KASIH AWAK

Kantoi Realiti

KANTOI IDENTITI. Dikuasakan oleh Blogger.