-Blog kantoiIDENTITI jadi hashtag viral #@JomgelakFM-

Jumaat, 20 Februari 2015

INTERNET LEMBAB PADA HANDPHONE....BACA TIPS NI

PEMBACA

#internetlembat
#tipsinternet
#kantoiidentiti
#jomgelakfm
"Lembab jugak la....baru jer masukkan topap tadi........" Mungkin anda pernah merungut seperti ini apabila line internet telefon anda jadi lembab sedangkan baru saja dimasukkan topapnya......


Jangan kantoi dengan terus menyalahkan sesiapa dulu........anda perhatikan dulu beberapa perkara dibawah yang selalunya ANDA SENDIRI TIDAK SEDARI .....

Adakah  banyak applikasi securiti dalam Enpon anda seperti anti virus,anti spam dan sebagainya.....Jika ada...itulah punca sebenar line Internet anda jadi lembab......contohnya anda faham begini....

Katakan .....

"Anda hendak membuka pintu, anda perlu melalui Sofa, meja dan kerusi yang berada di tengah jalan....ini pasti melambatkan pergerakan anda untuk membuka pintu tersebut...betul kan? 

Sama jugalah dengan line Internet anda...jika anda nak masuk kedalam Facebook,enpon anda akan rujuk pada antivirus terlebih dahulu...setelah dicheck selamat,barulah anda boleh masuk kedalam facebook...keadaan pasti lebih lambat jika anti virus @spam itu anda aktifkan  fungsi UPDATENYA atau anti virus itu "Tidak oliginal".

Senang cerita,apa apa urusan Internet yang anda hendak lakukan perlu mendapat kebenaran dari Anti Virus...tidak mustahillah ianya akan jadi lembab,nak pulak anda beli pakej internet yang murah....hehehehehe

Caranya? Padam saja anti virus yang terdapat dalam enpon anda...SELAMAT KAH?? Pada Nur,setakat yang nur dan En Somi guna...memang selamat kerana SELALUNYA VIRUS ITU MASUK disebabkan kita sendiri seperti contoh kita klik LINK berunsur lucah atau iklan yang mencurigakan (Cepat kaya....menang duit dan sebagainya )

Jika kita tidak klik link bervirus yang diberi macam mana virus tu nak berada dalam enpon kita ye tak? Timbul persoalan...macam mana nak tahu link itu virus atau spam?? Mudah saja...macam Nur sebutkan diatas..selalunya gambar bogel ,memang hadiah dan sebagainya...

Apapun....pada pandangan Nur, media sosial sekarang sudah siap dengan securitinya ...kalau tidak dah lama kita tak leh guna FB, Twit, Inst dan Wass kan kan kan...

PILIHAN DITANGAN ANDA.....

#kantoi #kantoiidentiti #jomgelakfm #mudahterhibur

0 Mesej diterima:

Catat Ulasan

TERIMA KASIH AWAK

Kantoi Realiti

KANTOI IDENTITI. Dikuasakan oleh Blogger.