-Blog kantoiIDENTITI jadi hashtag viral #@JomgelakFM-

Khamis, 5 Jun 2014

GEMPAR!! SAYA BOLEH TUKAR STATUS DAN KOMEN FACEBOOK ANDA DALAM MASA 2 MINIT.....

PEMBACA
Baca dan ambil masa sedikit membaca posting ini ,JANGAN SAMPAI KEPALA TERHANTUK BARU KITA NAK SEDAR......fitnah mudah dibuat DALAM FACEBOOK ,cuma 2 MINIT !!


Pendedahan ini bukan untuk tunjuk penulis pandai, kerana ADA YANG LEBIH PANDAI DARI PENULIS pada hakikatnya,juga bukan untuk menakutkan anda TETAPI sebagai satu PERINGATAN bahawa IANYA BOLEH DILAKUKAN bersama bukti penulis dibawah. 

Adakah PERLU penulis hack atau ceroboh ID @ akaun Facebook untuk TUKAR STATUS  dan komen yang "dari baik ke pada tidak baik"? Jawapnya.......TIDAK! Tanpa perlu hack @ ceroboh pun penulis mampu lakukan . 

Lihat beberapa contoh ID @ akaun rakan penulis yang penulis UBAH DAN TUKAR STATUS DAN KOMEN MEREKA .......

ini POSTING FITNAH.....

INI YANG SEBENAR

BEBERAPA CONTOH YANG PENULIS SIAPKAN....gambar yang ada www.Jomgelakfm.my adalah PALSU ATAU REKAAN.....


Betul ke siap dalam masa 2 minit? Sebenarnya teknologi itu diadun dengan skill ianya boleh dilakukan dengan cepat......nah penulis buktikan!
RUJUK PADA KOMEN DIBERI  DAN WAKTU PADA JAM PENULIS LAMPIRKAN
IANYA SIAP PADA 12:43 dan bukti nya komen juga berubah waktu .......

Ianya juga nampak real seperti sebenar dan jika kita TIDAK DAPAT hubungi pemilik sebenar mungkin kita tidak TAHU IANYA ADALAH FITNAH!. 

Bahaya kan? Macam mana kita nak tahu ianya FITNAH ATAU TIDAK? Sebenarnya susah nak dijawab persoalan ini kerana, 

- Anda akan dituduh PADAM (DELETE) posting @ komen Panas yang direka .....jadi camne anda nak JELASKAN?? 

-Memang sikap kita SUKA PADA FITNAH,PANAS dan cerita tidak benar,sebagai contoh jika penulis buat cerita fitnah...pembacanya ribuan tetapi jika penulis posting lagi sekali isu yang sama BAHAWA cerita itu TIDAK BENAR,pembacanya cuma ratusan dan puluhan....

Memang BAHAYA perkara sebegini kerana apabila SESEORANG ITU ADA kelebihan,ada kalanya dia gunakan untuk PORAK PERANDA dan kacau bilau hidup orang......sebenarnya penulis pun masih risau dan mencari JAWAPAN TERBAIK UNTUK SELESAIKAN fitnah yang sebegini.......

Camne yee??

0 Mesej diterima:

Catat Ulasan

TERIMA KASIH AWAK

Kantoi Realiti

KANTOI IDENTITI. Dikuasakan oleh Blogger.