-Blog kantoiIDENTITI jadi hashtag viral #@JomgelakFM-

Sabtu, 22 Februari 2014

GEMPAR! KENAPA HENDAK DIPADAM DAN DISEMBUNYIKAN ??

PEMBACA

Apabila melihat senarai 10 individu terkaya di Malaysia, penulis tercari cari satu nama kerana menurut laporan berita dibawah, SEPATUTNYA NAMA BELIAU TERLETAK DI TEMPAT kedua ataupun TERSENARAI.....

 Tetapi kenapa tak ada? Adakah LAPORAN DIBAWAH PALSU atau ADA SESUATU yang hendak disembunyikan? Jangan CURIGAKAN rakyat seperti TINDAKAN MEMADAM MANIFESTO PRU 13 dari alam maya? Kenapa PERLU TINDAKAN BEGINI DIAMBIL??   


CUBA ANDA KLIK DISINI dan anda akan TEMUI BUKTI IANYA TELAH DIPADAM seperti gambar dibawah.....

Takpelah, kita lupakan dulu pasal Manisfesto yang dipadam, kita berbalik pada persoalan asal diatas dengan merujuk artikel dibawah, KENAPA NAMA KETUA MENTERI SARAWAK TIDAK TERSENARAI??

A ground-breaking report released by Swiss-based NGO Bruno Manser Fund (BMF) estimated the assets of Sarawak Chief Minister Abdul Taib Mahmud's family at US$21 billion (RM64 billion).
The wealth of Taib himself has been put at a whopping US$15 billion (RM46 billion), making him Malaysia's richest man,outstripping tycoon Robert Kuok who has US$12.5 billion.
RUJUK BERITA PENUH DISINI .....walau ianya laporan setahun lalu  MUSTAHIL JUMLAH HARTANYA AKAN BERKURANG hingga tidak LAYAK TERSENARAI SEPERTI GAMBAR DIBAWAH.


Penulis rasa ada jawapannya.....

Kerana KEKAYAAN TAIB MAHMUD TIDAK SETIMPAL DENGAN PEMBANGUNAN DI SARAWAK.......KITA GUNA SIFIR MUDAH, Setidak tidaknya jika KETUA MENTERI MAMPU PAKAI  KERETA ROLL ROYCE ,rakyatnya paling lekeh PERSONA ye tak??


Alasan kedua, mungkinkah Taib Mahmud ini KEBAL?? Maklumlah KEKUATAN BN BERGANTUNG KEPADA  PARLIMEN  DI SARAWAK sebab KALAU IKUT KIRAAN PENULIS, jika 25 kerusi Parlimen di Sarawak berpihak pada PAKATAN, BN boleh tumbang......  

KERANA DARI 222 KERUSI YANG DITANDINGI DALAM PRU LALU , Jika 25 ini TRIBA TRIBA BERANI MELAWAN BN DAN MENYOKONG PR, PK AKAN MEMILIKI 114 kerusi (89+25) dan BN akan jadi  JADI 108 (133-25) 

errr........err....ITUKAN CONTOHHHHHHHHH!! 

0 Mesej diterima:

Catat Ulasan

TERIMA KASIH AWAK

Kantoi Realiti

KANTOI IDENTITI. Dikuasakan oleh Blogger.