-Blog kantoiIDENTITI jadi hashtag viral #@JomgelakFM-

Rabu, 1 Januari 2014

GEMPAR DIDEDAHKAN! SULTAN JOHOR BOLOT HARTA SECARA HARAM

PEMBACA
Awalnya penulis cuma mahu membaca pendedahan peguam ini...tetapi apabila terpandang KATANYA " BIAR MENDERHAKA KEPADA SULTAN TIDAK KEPADA ALLAH"......penulis teruja juga untuk berkongsi dengan anda semua kerana....

Jika kita melihat filem filem terutama Hindustan atau Tamil.....kita sering dipersembahkan dengan golongan  ORANG KAYA yang menindas orang lain...golongan BERKUASA menyembunyikan kesalahan untuk diri sendiri.....DAN ADAKAH PENDEDAHAN PEGUAM INI MEMBUKTIKAN IANYA MEMANG TERJADI dialam realiti?? SAKSIKAN
 Ini pendedahan beliau melibatkan KISAH keluarga diraja Johor yang MEMAKSA Pejabat Agama, Menteri Besar dan Mufti BERSEKONGKOL ......Mereka semua pakat MENDERHAKA KEPADA ALLAH kerana takut menderhaka kepada SULTAN...... 


INILAH KONSPIRASI YANG MEMALUKAN NEGARA TERUTAMANYA RAKYAT JOHOR. MAHKAMAH SYARIAH DAN ORANG AGAMA ORANG AGAMA TELAH DIPERGUNA DAN DIPERBODOHKAN BAGI MEMBOLEHKAN VVIP MEMBOLOT HARTA SERTA "NIAT JAHAT" DENGAN CARA TIDAK SAH DAN HARAM.

Empat Tahun lalu saya adalah Peguam kepada keluarga Diraja Johor. Hampir 17 tahun saya cuba "memperbaiki dan memperbetulkan" kepala Keluarga Diraja. Sayalah yang membuat kertas kerja dan menganjurkan Program Kembara Mahkota Johor demi menampakkan imej Keluarga Diraja Johor menjadi lebih baik yang selama itu "terlalu banyak perkara buruk "termasuk Jenayah Bunuh, Mencederakan , Rogol dan macam-macam lagi yang mungkin diketahui dan tidak diketahui umum. Banyak kes-kes Jenayah yang "ditutup" mengunakan pengaruh dan xxxxx.

KONSPIRASI MEMBUAT CERAI TALAK TIGA SECARA PENIPUAN adalah dua perkara, YANG SAYA ENGGAN BERSUBAHAT DAN MENENTANGNYA DENGAN KERAS , sehingga saya "telah ditohmah dan difitnah" dengan berbagai tuduhan yang lansung TIDAK MASUK AKAL. KEENGGANAN SAYA DIANGGAP MENDERHAKA, Saya mempunyai asas agama yang cukup dan diasuh untuk TIDAK MUDAH DIJUAL BELI DENGAN KEKAYAAAN DAN PANGKAT oleh keluarga saya.http://www.peguamkamalmenulis.blogspot.jp/2012/10/dari-baik-jadi-musuh-part-2.html

APABILA SAYA MELAWAN DAN ENGGAN BERSUBAHAT pada bulan Julai 2010 , saya enggan dan tidak mahu menyediakan beberapa dokumen agar KONSPIRASI MENGENEPIKAN HAK HAK WARIS TERHADAP HARTA PUSAKA ALMARHUM SULTAN ISKANDAR, saya telah "dilabel" sebagai "Penderhaka".

BIARLAH SAYA DIANGGAP "PENDERHAKA" ASALKAN SAYA TIDAK MENDERHAKA KEPADA ALLAH.

Ramai kawan kawan dan saudara mara telah menjauhkan diri dari saya selepas saya dianggap sebagai seorang "Penderhaka" dan "Kononnya Melakukan Jenayah". Saya hanya anggap kawan kawan saya dan saudara mara saya hanya "berkawan dan bersaudara" semasa saya berpangkat sahaja, apabila saya mendapat kesukaran mereka menjauhkan diri.

Saya hanya berserah kepada Allah agar KEBENARAN SAYA MENDAPAT KEBERKATAN ALLAH. BIARLAH SAYA HILANG PANGKAT DAN WANG RINGGIT NAMUN BERSUBAHAT DENGAN PERKARA MUNGKAR TIDAK SAMA SEKALI.

PELIK SUNGGUH KES INI, defendan tidak dipanggil atau diserahkan dokumen untuk menjawap sedangkan ini bukan saman sebelah pihak(ex parte). LUAR BIASA DAN MENCIPTA SEJARAH DUNIA, Ketua Hakim Syariah mendengar kes DI DALAM KAMAR sebagai HAKIM MAHKAMAH RENDAH SYARIAH( sudah matikahkah semua Hakim Mahkamah Rendah di Johor?). AJAIB BIN PELIK, Kes difaikan oleh Orang yang telah meninggal dunia 7 bulan??????. BANYAK LAGI PERKARA JIKA DIKUPAS DAN DIBINCANGKAN SECARA AKADEMIK. MELUCUKAN DAN LAWAK, selepas 3 tahun barulah perintas diserah kepada Isteri yang di"ceraikan". GELI, YANG SERAH DOKUMEN bukan Peguam atau Mahkamah TETAPI PEJABAT MUFTI.

DI MANAKAH INTEGRITY SISTEM KEHAKIMAN DAN SISTEM PENTADBIRAN DI MALAYSIA? KALAU BEKAS PERFMAISURI AGONG MALAYSIA DAN SULTANAH JOHOR BOLEH DIPERLAKUKAN SEBEGINI MACAM MANA NASIB RAKYAT JELATA??. SIAPA YANG AKAN MEMBELA RAKYAT?, SAYA YANG CUBA MENGHALANG DAN MEMPERTAHANKANNYA DI FITNAH DAN THOMAH JUGA TIADA PEMBELAAN.

KERAJAAN PERSEKUTUAN DAN MENTERI BESAR HARUS CAMPUR TANGAN KERANA SISTEM DI JOHOR SUDAH ROSAK DAN HARUS DIPERBAIKI. JANGAN KERANA INGIN MEMBELA VVIP YANG BERKUASA KEBENARAN DIKETEPIKAN.

BANYAK LAGI PENIPUAN DAN PEMBOHONGAN BERLAKU, APA YANG SAYA SENTUH TIDAK SAMPAI 10 %, KALAU SAYA DEDAHKAN AKAN MEMALUKAN INSTITUSI DIRAJA YANG SAYA PERTAHANKAN......DILEMA.

SAYA CUBA MENEGUR UNTUK MEMBETULKAN KEADAAN AGAR INSTITUSI DIRAJA, INSTITUSI KEHAKIMAN SERTA SISTEM PENTADBIRAN SENTIASA DIHORMATI RAKYAT DAN TERUS MENDAPAT SOKONGAN SERTA KEPERCAYAAN RAKYAT.

YA ALLAH!! LINDUNGI DIRIKU DAN KELUARGA KERANA DENGAN PENDEDAHAN INI "BANYAK PERKARA BURUK AKAN DIBUAT LAGI TERHADAP DIRIKU DAN KELUARGA


PhotoPhoto2 Mesej diterima:

yg tahu benar hanye diri melakukan kesalah, saksi yg benar saksi kejadian dan yang maha mengetahui.
moga kita tidak menyebar berita yg kita tak tau.

peluang perniagaan Dalam bisnes top up semakin meluas dan berpotensi berkembang maju dari masa ke semasa. Peluang perniagaan nie terbuka kepada siapa sahaja tanpa mengira had umur, kedudukan status, tidak kira anda bekerja tetap atau tidak. Ianya terbuka kepada sesiapa yang ingin mencari pendapatan secara kecil-kecilan atau besar-besaran. Boleh jadi suatu hari bisnes topup menjadi pekerjaan tetap anda.. dengan income yang anda puas hati.. IN SHAA ALLAH.. dengan usaha anda..Daftarlah sekarang !

sesuai untuk :
# pelajar IPT. Sebab apa ?. saya juga pernah menjadi seorang student IPT. Duit PTPTN memang tak cukup. Kita sebagai student juga mempunya keinginan untuk berbelanja . BETUL ATAU TIDAK ?
# peniaga kedai runcit(TAK PERLU CHARGE RM 0.50 KEPADA PELANGGAN SEBAB DARI TOPUP YANG ANDA RELOADKAN KEPADA PELANGGAN ANDA SUDAH DIBERI KOMISYEN) disini anda mungkin mempunyai kelebihan. sebab apa ?. dari apa yang saya perhati dan telah saya survey. kebanyakkan penjual topup dari kedai2 runcit mengenakan charge tambahan 0.40/0.50 dan sebagainya kepada setiap pelanggan yang membeli topup sedangkan anda tidak.
# penjawat sektor kerajaan dan swasta yang menginginkan income tambahan
# penganggur terhormat yang tidak mempunyai sebarang income/pendapatan

MEMPERKENALKAN !!!
Part Time Bisnes (Topup) - Pakej Agen..

Pakej Agen Topup Paling GEMPAK..
Yuran Terendah, Profit @ Keuntungan Tertinggi Di Pasaran..


Produk Yang Disediakan :-
* umobile
* Digibill
* Celcombill
* digi
* digisidd
* altelpin
* xoxpin
* maxis
* Digisocial
* Digisabahsarawak
* Molpin
* redtonebill
* merchantrade
* digiinternet
* Buzzme
* xox
* italkpin
* idflexi
* celcom
* Digibroadband
* tron
* umobile bill
* clixterpin
* friendsipin
* tunetalk
* maxisbill

Utility Bill :-
* Astro Bill

UNTUK INFO LANJUT BOLEH SMS/WECHAT/WHATSAPP 0177259260 24 JAM. PANGGILAN TELEFON TIDAK DI GALAKKAN KERANA TERIKAT DENGAN KERJA
ATAU
BOLEH LIHAT TERUS DI LAMAN WEB BERIKUT
http://i2isyah92.wix.com/bisnestopupgempak

Catat Ulasan

TERIMA KASIH AWAK

Kantoi Realiti

KANTOI IDENTITI. Dikuasakan oleh Blogger.