-Blog kantoiIDENTITI jadi hashtag viral #@JomgelakFM-

Rabu, 4 Disember 2013

GEMPAR!! KALIMAH ALLAH MUNCUL DI KUANTAN DAN BERITA KANTOI?

PEMBACA

Jika dibaca melalui Twitter dan Facebook, banyak info banjir  memberitahu  Kemaman bakal di istiharkan darurat...Penulis tercari cari juga sumber sahih untuk mengesahkan info ini namun LAIN YANG PENULIS JUMPE yang menarik untuk dikongsi.

Sebelum penulis kongsikan bukti KEKUASAAN ALLAH diatas banjir yang berlaku, kita lihat dulu berita kantoi? dibawah.......

Dalam posting penulis tengahari tadi...rujuk  - KLIK SINI

Dalam posting tersebut, penulis sertakan BUKTI GAMBAR INI ...... dan ianya berlaku di Sungai Isap Jaya ,Kuantan....
Tapi malangnya Info dan berita yang dibuat oleh Kedahkini mengatakan LAIN seperti penulis lampirkan dibawah cuma menggunakan gambar yang sama diatas ini.

04 Disember 2013

TERKINI ! BAH BESAR DI KEMAMAN, GAMBAR PENDUDUK TERPAKSA BERLINDUNG DI TANGGA TANGKI AIR TERSEBAR....ADUN CADANG KERAJAAN ISYTIHAR DARURAT!Kemaman tenggelam, Adun cadang kerajaan isytihar darurat.

Kerajaan dicadang mengisytiharkan darurat di Kemaman, Terengganu kerana puluhan ribu terperangkap dalam banjir yang paling besar dalam sejarah bandar itu. Ahli Dewan Undangan Negeri (Adun) Batu Burok Terengganu, Dr Syed Azman Ahmad Nawawi, berkata kerajaan perlu mengabil tindakan segera bagi menyelamatkan mereka yang terperangkap.
Gambar ini di Felda Seberang Tayor, Kemaman. Hampir tenggelam dah bumbung tu. Memang banjir besar dalam sejarah ni. Harap semua mangsa banjir sudah berada di tempat pemindahan yang selamat.

PENDUDUK TERPAKSA MENDAPATKAN PERLINDUNGAN DI TANGGA TANGKI AIR KERANA KEADAAN BANJIR DI KEMAMAN SEMAKIN TERUK.


Penduduk terpaksa naik ke tangki untuk mengelakkan kaki lama berendam .. Air semakin meningkat ini boleh membahayakan nyawa dan harta benda.

Gambar-gambar di rakam mengenai suasana banjir di Kemaman Terengganu... Keadaan bertambah buruk.

Semoga pihak berwajib cepat menghulurkan bantuan.


Atau KERRRRRRRRR....Sg Isap tu berada di Daerah Kemaman? Adehh...konfius doh niii....Argghh! Tak apalah, kat Kemaman ke.. Kuantan Ke....yang pasti dalam NEGARA KITA ...dan tanggung jawab kita UNTUK MEMBANTU...TAK DAPAT PERGI CUKUP BERDOA untuk mereka.........

Seperti yang penulis janjikan......PERASAN KAH ANDA ADA SESUATU DALAM GAMBAR COVER DIATAS POSTING INI..........err.....gambar atas sekali?? 

Anda perasan??

Jika anda tidak perasan.......lihat lagi sekali......Ambil lah yang baik dari segala ini dan sama sama kita insafi diri........Amin!!
KLIK SINI .......

0 Mesej diterima:

Catat Ulasan

TERIMA KASIH AWAK

Kantoi Realiti

KANTOI IDENTITI. Dikuasakan oleh Blogger.