-Blog kantoiIDENTITI jadi hashtag viral #@JomgelakFM-

Selasa, 27 Ogos 2013

EHH! MASUKKAN VIDEO DALAM KOMEN FACEBOOK

PEMBACA

Mesti lebih seronok dan gembira kan bila anda boleh masukkan video dalam komen diFacebook. Anda akan kelihatan HEBAT kerana cuma anda saja pandai buat...eh!! eh!! Nak tauu...


Hari ni kita kongsi cara cara nak masukkan video dalam komen di Facebook terutama bagi pengguna yang BARU  BELAJAR menternak Facebooknya. Iyelah kan...dalam memberi komen kadang kala ada video video menarik yang mahu kita kongsikan selain gambar. Cara nak masukkan gambar anda boleh klik disini KLIK SINI 


Langkah pertama......

Lihatlah posting rakan Facebook anda...jika anda rasa ada yang sesuai untuk dimasukkan video semasa komen mulalah kita mencari videonya.

- Buka video dalam mana mana laman web yang anda tahu....SELALUNYA YOUTUBE lah kan. Contohnya penulis nak kongsikan video ini ...........

- Rujuk pada gambar dibawah...Anda klik pada LINK dibahagian atas dan klik copy




- Masuk semula ke dalam Facebook untuk kita salin video tersebut...contohnya penulis nak letakkan video ini dalam tajuk posting dibawah.

- KLIK Kanan dan pilih PASTE macam gambar diatas .........kemudian tekanlah enter ........HAHAHA KAN JADIII


TAPIIIIIIIIIIIIIIIIII............Tajuk posting dengan video yang anda nak kongsikan itu biarlah NGAM!! Contoh macam penulis buat diatas...tajuk posting sedih triba triba dikongsi video LAWAK ....kan tak sesuai tuuu.............



0 Mesej diterima:

Catat Ulasan

TERIMA KASIH AWAK

Kantoi Realiti

KANTOI IDENTITI. Dikuasakan oleh Blogger.