-Blog kantoiIDENTITI jadi hashtag viral #@JomgelakFM-

Sabtu, 20 April 2013

MALU DAN GEMPAR !! SANGGUP HINA SAUDARA SEAGAMA SEBAB SOLAT.... YA ALLAH !

PEMBACA

Semalam penulis ada buat posting berkenaan segelintir pelajar yang HINA SOLAT KLIKSINI........kini ianya berlaku lagi.....dan BERLAKU DALAM NEGARA KITA......DAN YANG MENGHINA SOLAT IALAH ORANG ISLAM SENDIRI yang kononnya memperjuangkan AGAMA DAN BANGSA!

Penulis tidak emosi dan penulis harapkan kita jangan TERLALU EMOSI bila berpolitik.......gunakan akal dan minda .........

Setahu penulis SOLAT BOLEH DILAKUKAN DIMANA MANA asal kan tempat itu tidak ada najis ......hatta didalam tandas pun kita boleh solat JIKA KEADAAN TERDESAK......begitulah pentingnya solat yang perlu kita jaga.

Isu riak dan bongkak sebab KERJAKAN SOLAT bukan urusan kita, itu urusan Allah...sebab Allah lah yang LEBIH MENGETAHUI ......kenapa kita pula bersikap lebih TAHU NIAT mereka DARI ALLAH?? 

Apakah perasan anda pula bila anda solat dirumah ,isteri atau anak anda berkata"" NAK TUNJUK ALIM LAH TU"?? 

Macam mana pula jika anak gadis anda pakai seksi anda tegur dan anak gadis anda jawab" Ala..Ayah tu tak solat pun..." 

Tidakkah ini akan merosakkan AKIDAH kita sendiri nanti kerana DISEBABKAN RIAK DAN TERLALU EGO DENGAN PARTI POLITIK...KITA  terleka KERANA SUDAH MENGHINA SAUDARA SEAGAMA YANG SEDANG MENGERJAKAN SOLAT?? 

Tidak timbul isu solat perlu di Masjid atau surau berdekatan jika KITA TIDAK EMOSI KERANA SAKIT HATI melihat orang solat sebegini......sedangkan KITA BELUM TENTU LAGI SOLAT ATAU SOLAT DITERIMA ALLAH!! 

ALANGKAH LEBIH MANIS DAN LEBIH ELOK JIKA KITA SEBAGAI PENYOKONG BARISAN NASIONAL JUGA TURUT SAMA SOLAT BERJEMAAH INI?? Tapi kenapa dihina??

Hentikan membuat isu isu berkaitan agama yang LEBIH MENYEBABKAN UMNO DAN BARISAN NASIONAL LEBIH PARAH!! Tiada untung.........cuma beroleh 

SATU DOSA!!! 

LAGI BUKTI MEREKA menghina demi kepentingan politik CUMA penulis tak pandai dan berani nak berkata adakah diantara mereka ini sudah boleh dikategorikan murtad??


Macam mana pula mereka ini yang tidak solat di surau atau masjid ADAKAH mereka JUGA RIAK SEBAB NAK MENUNJUK ??
2 Mesej diterima:

Maka. celaka bagi orang yg solat. Yang mereka itu kepada solatnya selalu lalai. Yang mereka itu mengerjakan ibadat minta di-lihat orang.
(Surah al-Maa'uun. Ayat 4,5&6}.

Kpd yg pertikaikan tentang isu solat, klu kalian bukan org yg arif tentang islam jgnlah komen yg kalian tak tahu tentang hukumnya. Adalah lebih baik kalian berdiam diri saja kerana itu adalah lebih baik dari kalian komen tentang perkara yg kalian tak tahu. Takut2 nanti akidah dan iman kalian boleh terbatal dan ini boleh mengundang bala ALLAH SWT. Harap kalian rujuklah perkara ini pd org yg berhak.

Catat Ulasan

TERIMA KASIH AWAK

Kantoi Realiti

KANTOI IDENTITI. Dikuasakan oleh Blogger.