-Blog kantoiIDENTITI jadi hashtag viral #@JomgelakFM-

Sabtu, 20 April 2013

BUKTI PERLUNYA PEMBANGKANG RAKYAT UNTUNG

PEMBACA

Sebelum itu.....Fakta menarik.....ORANG YANG PALING JUJUR DENGAN KITA IALAH MUSUH bukan kawan paling rapat dengan kita kerana kawan rapat TIDAK AKAN TERGAMAK nak beritahu keburukan dan kekurangan kita kecuali dari mulut MUSUH kita.......

Begitu juga dengan  politik dalam sebuah negara yang mengamalkan demokrasi berparlimen, pembangkanglah yang akan menegur kerajaan walau pembangkang dianggap MUSUH. 

Ditambah pula dengan budaya politik negara kita yang lebih ramai pembodek ,maka peranan pembangkang AMAT DIPERLUKAN dan yang akan untung ialah kita.......buktinya

- Pernah tak kita terfikir,JIKA TIDAK KERANA ADANYA PEMBANGKANG DINEGERI SELANGOR amnya, ADAKAH AKAN ADA AIR PERCUMA?? Kebajikan rakyat yang melimpah ruah?
- Imbas kembali sebelum Selangor diperintah PR, ada atau tidak KEDENGARAN ura ura untuk memberikan air percuma?? Yang ada ura ura ialah MENAIKKAN TARIF AIR.....betul??

Disinilah pentingnya peranan pembangkang yang dapat MENJAGA DAN MENJAMIN HAK RAKYAT.....Kita bukan fokus pada isu KETAMAKAN pihak disanaaaaaa...tetapi ini adalah lumrah yang perlu ada dalam mana mana negara demokrasi. 

-Penulis berani jamin jika tidak kerana KEKUATAN PEMBANGKANG , mana mungkin pemberian BRIM akan berlaku,mana mungkin hak hak dan kebajikan rakyat yang selama ini pihak disana TERLEPAS PANDANG AKAN TERPANDANG! 

Jika ditakdirkan selepas ini Barisan Nasional pula akan bergelar PEMBANGKANG, lakukan perkara yang sama untuk membetulkan pihak yang disebelah sini kerana PARTI YANG DITUBUHKAN FUNGSINYA UNTUK MENJAGA RAKYAT bukan membuli rakyat!

Jika ada yang bertanya, macam mana dengan mereka yang memilih BEBAS? Tidakkah mereka juga mempunyai peranan ditambah pula DALAM PILIHANRAYA KALI INI RAMAI CALON CALON BEBAS  bertanding?? 

Jawapannya ada pada soalan ini......MAMPUKAH CALON CALON BEBAS yang bertanding itu menang?? Mahukah kita menyokong golongan yang TIADA PENDIRIAN......

Bijak kan diri kita untuk membuat pilihan! 

0 Mesej diterima:

Catat Ulasan

TERIMA KASIH AWAK

Kantoi Realiti

KANTOI IDENTITI. Dikuasakan oleh Blogger.