-Blog kantoiIDENTITI jadi hashtag viral #@JomgelakFM-

Khamis, 7 Mac 2013

LAWAK POLITIK PIHAK UMNO

PEMBACA
Sebentar tadi penulis dah lampirkan video Wajib Tonton dari pihak Pakatan Rakyat........KLIK SINI) kini penulis lampirkan pula lawak politik dari pihak UMNO pula.....INI KISAHNYA YANG DIILHAMKAN DARI apa yang berlaku di Lahad Datu Sabah.......

Hadi mengepalai Unit Amal pertahan Lahad Datu


PAS Pusat bermesyuarat beberapa hari lepas bersama Lt General (B) Dato Ghafir Abdul Hamid, bekas Naib Panglima Tentera Darat berkenaan mengenai situasi di Lahad Datu.

Mengikut sumber, setelah di beritahu keadaan, mereka bersemangat mahu lakukan sesuatu.

"Kita perlu ke sana segera. Kalau tidak kita tak dapat mileage bila menang di Lahad Datu," kata Haji Hadi, Presiden PAS yang asyik firkirkan politik hingga kalimah Allah pun sanggut digadaikan.

Naib Presiden, Dato Mahfuz Omar bersetuju dan mencadangkan Ketua Pemuda hantar Unit Amal PAS.  dan dapatkan nama-nama mereka yang nak turut serta berjihad.

"Kita kena cakap kita nak bantu ATM sebagai menunjukkan PAS pun patriotik. Saya sendiri akan kepalai angkata kita," kata Hadi.

Dia pun turut berkata bahawa ahli dan pimpinan PAS mesti berani berjuang dan berjihad untuk syahid.

Mahfuz sudah diberitahu Anwar dan dia tahu kekuatan Sulu ini tak seberapa. Tanpa tunggu-tunggu, dia antara orang terawal yang daftar mengisi nama utk ke Lahad Datu.

"Biar saya pergi dahulu, ente semua tak boleh pergi. Kalau semua tiada dan terkorban, siapa nak pimpin PAS?" Mahfuz acah pasal dia tahu dia seorang akan dapat glamour nanti.


Salahuddin Ayub bertanya, "Adakah ada kelengkapan?"


Mahfuz jawab, "Saya dah sediakan kelengkapan. Ada di belakang rumah saya." 

Dr Zulkifli bertanya pula, "Tuan Guru Haji Hadi ... tadi Tuan Guru kata nak dapat syahid. Bagimana dengan  polis-polis yang dah mati, adakah mereka dapat syahid dan tak perlu dimandikan sebagaimana syuhada Memali?"

Hadi jawab, "Polis yang mati tu tak dapat syahid pasal tak masuk PAS macam di memali. Apa hal pun, usah ungkit hal 
ini, nanti orang ungkit pasal Tabung Memali."TERPULANG lah pada pandangan anda ......penulis cuma mampu goyang lutut sebab tak sanggup goyang kepala miahahahaha


0 Mesej diterima:

Catat Ulasan

TERIMA KASIH AWAK

Kantoi Realiti

KANTOI IDENTITI. Dikuasakan oleh Blogger.