-Blog kantoiIDENTITI jadi hashtag viral #@JomgelakFM-

Selasa, 6 November 2012

Fakta atau Auta isu Nurul Izzah

PEMBACA
Baik dari pro pembangkang atau pro kerajaan, isu ini memang panas diperHEBATKAN dalam media masing masing. Semua pihak memberikan pendapat untuk menyakinkan golongan pembaca dan rakyat amnya. 

TETAPI ada sesuatu yang perlu kita fikirkan KENAPA UTUSAN MALAYSIA mengambil keputusan untuk menyerang Nurul Izzah? Baca seterusnya...

Isunya bukan pada Nurul Izzah sendiri tetapi ORANG YANG MENAFSIR kata kata beliau INI..

"
Sewaktu sesi soal jawab, salah satu soalan ditanya kepada saya berkait isu paksaan dalam agama melibatkan masyarakat Melayu. Jawapan saya menegaskan ungkapan – “Tidak ada paksaan dalam agama (Islam)….” – daripada ayat suci Al Quran, Surah Al-Baqarah, ayat 256. "

SOALAN MUDAH untuk anda......Anda rujuk atau tidak surah AL-BAQARAH AYAT 226 TERSEBUT sebelum menafsir.....??


BACA DAN FAHAM TAFSIRAN AYAT DIATAS....MAKA PADA PENULIS TIADA ALASAN UNTUK UTUSAN ATAU MANA MANA PIHAK MENYERANG NURUL IZZAH DALAM ISU INI?

KENAPA UTUSAN MENYERANG NURUL IZZAH DAN PERKARA INI DIJADIKAN SATU ISU ??

- Utusan PERLU CARI DAN CIPTA ISU UNTUK MENAIKKAN RATING MEDIA MEREKA YANG JATUH TERUK akibat diboikot oleh orang ramai. Dengan tercetusnya isu ini DAN SENSASINYA ISU INI, MAKA RAMAILAH ORANG MEMBELI AKHBAR UTUSAN untuk mengetahuinya....Samalah juga bilamana Utusan tidak segan silu meletakkan KONONYA GAMBAR AKSI PANAS AZMIN ALI DIMUKA DEPANNYA ........alasannya -----PUBLISITI ! Dengan publisiti maka UTUSAN MALAYSIA akan dilihat masih relevan sebagai media kegemaran rakyat!. 

- Macam mana nak cipta isu?? Mudah saja -TAFSIR APA YANG DIKATAKAN OLEH AHLI POLITIK mengikut acuan sendiri terutama dari pihak pembangkang. Tidakkah pelik, jika Utusan yang menafsir apa yang dikatakan bukannya PIHAK YANG DITUDUH DITANYA APA YANG DIKATAKAN?? 

Contohnya - Jika penulis berkata begini......

" Dr. Mashitah Ahmad sekarang nampak SEKSI DENGAN IMEJ BERTUDUNG nampak dada?"

MAKA UTUSAN AKAN MENYERANG PENULIS KERANA BERKATA DR. MASHITAH IBRAHIM TIDAK BERTUDUNG Sedangkan umum tahu YANG DR MASHITAH INI BERTUDUNG.....Ada nampak gambar Dr. Mashitah tidak bertudung dalam mana mana media?? TAK ADA KAN.....SO isu TUDUNG LAH YANG AKAN DIANGKAT MENJADI ISU.....dan hilanglah MAKSUD PENULIS "seksi dengan Imej " tadi.......


Photobucket
PANAS SOLAT ALA PKR
AKU SEKSI KO PEDULI APA
NABILA HISAP PAYUDARA
SUAMI RAKAM AKSI PANAS ISTERI
POLITIK KAMPUNG MALAYSIAKINI
PANAS-YB PERLU MENGUCAP PANJANG

0 Mesej diterima:

Catat Ulasan

TERIMA KASIH AWAK

Kantoi Realiti

KANTOI IDENTITI. Dikuasakan oleh Blogger.