-Blog kantoiIDENTITI jadi hashtag viral #@JomgelakFM-

Selasa, 29 Mei 2012

Sketsa Jomgelak 18SX- LAWAK Kanta versi lari tajuk

PEMBACA

Kamu kenal kanta? Mesti dialam persekolahan kita telah diperkenalkan APA ITU KANTA?  KANTA juga  boleh buat kita KETAWA bagi mana mana yang boleh ketawa ,Jom kita tengok beberapa Aksi disebabkan oleh KANTA 
-Dalam sebuah kedai -MELEPER DAN MEMBAIKI JAM - Encik. TECK AUN sedang tekun membaiki Jam dinding milik seorang kelasmer beliau.Tiba triba datang seorang Melayu masuk kedalam kedai dan cuba mengganggu Teck Aun yang sedang asyik meleper jam.
" Tokey, tengok ini jam, tali putus boleh ganti baru" Tanya seorang Melayu.
" Muleh muleh,kasi wa tengok ". Kata Teck Aun sambil tunduk meleper Jam tanpa melihat Seorang Melayu didepannya.
" Kalau boleh mau tali kulit macam yang ini juga tokey." Seorang melayu berkata sambil hulurkan Jam pada Teck Aun.
" HAIYAKK! INI JAM DINDING MANE ALER OLANG TUKAR TALI MAAA" Jerit Teck Aun apabila melihat Jam seorang Melayu itu
"HUH! Bukak la kanta tu tokey,itu Jam tangan looo" Marah Seorang Melayu itu.
" Soli soli wa tak pelasaan ". Jawab Teck Aun dengan malu-duluan.
" Tokey ini Jam berapa ringgit?" Tanya seorang lagi Kelasmer yang baru masuk kedai.
" Itu ka? haiya Sepluh ratus hinggit, manyak mulah, siap ada coler ringtone dibeli percuma,lagi Aaaaaaaa, kusyen kulit dia punyer tali, mau ka" Jawab Teck Aun dengan promosi sambil memasang tali jam seorang Melayu tadi.
" Mahai la tokey, kat depan tu baru RM2 satu jam .kasi murah saja sudahlah". Kelasmer tadi memujuk sambil membelek jam jenama "SEKOR" sepupu kepada jenama SAIKO.
" LU GILAAA ini macamm, mana ader jam juai itu macam mulah, lu mau tipu saya ka". Teck Aun mula kawal angin  marah dari keluar.
" Betulla wa tak tipu, tak percaya lu tengok itu " Kata Kelasmer itu sambil tunjuk PAPAN tanda "PARKING - I JAM RM2" dan terus berlari keluar kedai sekuat hati kerana sudah berjaya MENGENAKAN Teck Aun!! 
"MANYAK CILAKAK INI OLANG! Nasib baik dia anak sedale wa sebelah emak sedale lagi sebelah  wa punyer atuk pelempuan". Marah Teck Aun sambil hulur jam yang sudah siap pada Seorang Melayu yang sedang gelak kuat kuat didepannya.
" Hahahaha! Jangan marah Tokey,nanti sakit kepala kena makan "PIL TECK AUN" pula miahahahaha". Kata Seorang Melayu sambil berlari keluar selepas membayar harga tali jamnya.
"HAIYAA! SULAH dua kali wa terkena ini ali, manyak cilakak! Tak muleh tahan ,dari tadi wa tahan kenciang,sikalang wa mahu pergi kenciang looo"BEBEL Teck Aun sambil berlari ke tandas sampai terlupa membuka kanta.
" Ahaaa! Sulah legaaa! Sudah kenciang malu buleh keleja dengan aman dan damai" Bebel Teck Aun lagi sambil mahu zip seluarnya...TIBA TIBA !!! HAIYAAAAAAAA- Teck Aun jatuh pensen secara sukarela dalam tandasnya -
Miahahahaha, Jika kamu bijak KENAPAKAH TECK AUN PENSAN? APAKAH PUNCANYA ? Pembayang bagi jawapannya boleh dirujuk dari iklan dibawah hahahaha.

-IKLAN DEWASA DAN YANG DAH KAWIN SAHAJA! Hissssss!!


KAMU ADA MASALAH ALAT  SULIT YANG KURENG MEMUASKAN DARI SEGI SAIZ? JIKA IYA, KAMI DAPAT MEMBANTU .


-ALAT INI AMAT BERKESAN DAN TERBUKTI 100% BERJAYA
- TIDAK MENGGUNAKAN APA APA BENTUK PIL ATAU KAPSUL atau kasut 
-TAK PERLU MENGURUT ATAU MENGGUNAKAN APA APA JENIS MINYAK
- SANGAT MUDAH DIGUNAKAN DAN MESRA ALAM 
- TAK PERLU KELUAR BELANJA, ikuti saja tips dibawah 


BERMINAT??  


Mudah saja , dapatkan "alat"  macam gambar diatas dan SEBELUM bersama isteri kamu  tunjukkan padanya.... " SAYANG TENGOK NI, KAN DAH BESAR" miahahahahahahahahahahahahahahahahahahaTERIMA KASIH AWAK

Kantoi Realiti

KANTOI IDENTITI. Dikuasakan oleh Blogger.