-Blog kantoiIDENTITI jadi hashtag viral #@JomgelakFM-

Isnin, 21 April 2014

TERKINI - PELAJAR TERCUCUK BESI UNTUK ELAKKAN FITNAH!

PEMBACA

Untuk mengelakkan fitnah atau ada maklumat palsu,penulis lampirkan keadaan terkini pelajar yang tercucuk besi , semoga pelajar ini dipermudahkan segalanya dan KUAT harungi dugaan ini. 


Tak tertahan peritnya apabila penulis melihat gambar pelajar yang tercucuk besi di mukanya. Perit bukan saja memandang wajah yang kesakitan,tetapi perit juga memikirkan sikap "Bila berlaku baru nak diambil tindakan......Aduhaii!

Ini berita terkini yang dikongsi tentang keadaan adik yang NAMPAK KUAT DAN TABAH NI.

Laporan Insiden Kemalangan Pelajar Di SK. Secreat Heart, Kota Kinabalu.

SABAH, Kota Kinabalu, bertarikh 21hb, April 2014, kira kira jam 12.50 tengahari telah berlaku suatu insiden kemalangan melibatkan pelajar lelaki tahun 4 di SK Secred Heart.

Pelajar yang terlibat berlari mengejar bas yang beliau naiki di luar kawasan dan terpijak besi penutup parit yang terlepas daripada rangka asalnya lalu tertusuk ke dalam mulut menembusi ke liar bahagian pipinya.

Pelajar tersebut telah di bawa oleh seorang ibu bapa yang kebetulan menunggu anaknya pulang sekolah di kawasan yang sama.

Pihak sekolah telah memanggil bomba dan ambulan untuk membantu pelajar ini. Perjalnan ke hospital diiringi oleh bomba dan polis yang hadir.

Pengarah Pendidikan Sabah, Datuk Jame Alip telah hadir sendiri ke lokasi kejadian untuk melihat sendiri dan memahami bagaimana insiden tersebut berlaku.

Pegawai Pendidikan Daerah Kota Kinabalu juga turut hadir. Pegawai Pendidikan Daerah Kota Kinabalu telah membuat lawatan ke hospital melihat keadaan pelajar tersebut dan berjumpa dengan ibu bapa pelajar berkenaan yg kebetulan berada di hospital.
Keadaan pelajar stabil dan akan dimasukkan ke hospital Likas.

Pihak sekolah telah dimintakan oleh
Pengarah Pendidikan Negeri untuk mengambil tindakan sewajarnya tentang aspek keselamatan pelajar sepanjang masa.Laporan lengkap dan gambar kejadian sedang diminta dari pihak sekolah.

Sekian, terima kasih.

Sulaiman Hj Awang.
PPA PPD KK.
21hb April 2014
4.12 petang.
KEADAAN TERKINI PELAJAR INI......SYUKURLAH!
0 Mesej diterima:

Catat Ulasan

TERIMA KASIH AWAK

Kantoi Realiti

KANTOI IDENTITI. Dikuasakan oleh Blogger.