-Blog kantoiIDENTITI jadi hashtag viral #@JomgelakFM-

Selasa, 17 September 2013

ADA OTAK TAK ?? CER FIKIR BERITA MEMALUKAN ISLAM INI

PEMBACA

Bukan niat untuk bersikap kurang ajar dengan pembaca semua apabila penulis buat tajuk "ADA OTAK DIATAS" tetapi ada masa kemarahan dan ketidakpuasan hati kita itu cuma dapat dilepaskan melalui kata kata...tapiii ,dalam dunia Internet ini mustahil penulis dapat berkata...jadi nak lepaskan tekanan penulis bertaip sajalah...ehh!! 


Anda saksikan dua berita dibawah ini...satu seorang rakyat biasa yang dituduh mencuri dan berdepan dengan hukuman 10 tahun penjara........satu lagi seorang yang ditahan  kerana pecah amanah melibatkan SESEORANG AHLI POLITIK TERKENAL TANAH AIR. 

Ok.....Anda dah baca kisah ini kan? Secara logik lah...ADA KE ORANG NAK MENCURI CUMA RM1?? Berdepan pula dengan hukuman 10 tahun jika mangsa ini didapati bersalah......


Ok....bandingkan pula dengan berita dibawah ini....ANDA NAMPAK apa yang MENARIK diantara kedua dua berita ini??


Kalau masih tak nampak....rujuk pula berita BERSEJARAH YANG SUDAH BERLAKU DIBAWAH INI.........


Banyak kan yang boleh membuatkan kita MENARIK UNTUK berfikir...antaranya

1)SIAPAKAH YANG AKAN DIDAPATI BERSALAH diantara keduanya?? Akan akan terlepaskah salah seorang dari mereka atau keduanya sekali? 

2) Apakah bentuk hukuman paling setimpal untuk yang dituduh dalam berita ke dua diatas??

3) Dengan merujuk pada berita ke 3 sebagai perbandingan dan jika yang dituduh dalam berita satu diatas...inilah satu bukti betapa lemahnya undang undang berteraskan islam dalam negara kita...serba sedikit ianya AMAT MEMALUKAN dan langsung tidak nampak KEADILAN...sedangkan ISLAM itu ADIL....

P/S.......
Bukan niat untuk bersikap kurang ajar dengan pembaca semua apabila penulis buat tajuk "ADA OTAK DIATAS" tetapi ada masa kemarahan dan ketidakpuasan hati kita itu cuma dapat dilepaskan melalui kata kata...tapiii ,dalam dunia Internet ini mustahil penulis dapat berkata...jadi nak lepaskan tekanan penulis bertaip sajalah...ehh!!0 Mesej diterima:

Catat Ulasan

TERIMA KASIH AWAK

Kantoi Realiti

KANTOI IDENTITI. Dikuasakan oleh Blogger.