-Blog kantoiIDENTITI jadi hashtag viral #@JomgelakFM-

Sabtu, 6 Julai 2013

LAWAK SERAM Jeng jeng jengg... Jeng jeng jenggg..!

PEMBACA

Mak Minah dan Pak Mat ada 4 org anak perempuan yang sangat disayangi....
Siti, Seri, Sari dan Suri. 1 hari mereka berpakat utk kawinkan anak2 ni serentak.Selepas selamat diijabkabulkan, ke4 anak tu pun bercadang untuk pegi honeymoon...

Siti ke Pulau Langkawi,
Seri ke Pulau Tioman,
Sari ke Pulau Kapas dan
Suri ke Pulau Pinang

Sebelum pegi Mak Minah dan Pak Mat berpesan, “nanti jgn lupa hantar berita pada mak dan ayah. Ceritakan macam mana honeymoon korang. Tak payah tulis panjang2, pakai kod iklan aja dah cukup. Ringkas, padat dan cepat.” panjang lebar Mak Minah memberi arahan pada anak2nya.

Seminggu lepas tu mereka terimalah surat dari Siti yang bertulis ‘Standard Chartered’. Tercari2lah kedua suami isteri ni iklan Standard Chartered dan bila jumpa tersenyum le kedua2nya membaca iklan yang bertulis “Besar, teguh dan peramah”.. Bahagialah Si Siti rupanya..

Esoknya terima pula surat Seri yang bertulis ‘Nescafe’. Carilah iklan Nescafe dan tersenyum lagi keduanya membaca iklan yang bertulis “Nikmatnya hingga ke titisan yang terakhir”
Bahagialah Si Seri rupanya…

Selang beberapa hari kemudian, tiba pula surat Sari bertulis KFC’. Carilah iklan KFC dan tersenyum keduanya membaca iklan yang bertulis ‘Lazat Hingga Menjilat Jari’… Bahagialah Si Sari rupanya…

Seminggu berlalu, tiada surat dari Suri, Mak Minah dan Pak Mat dah risau. Dua Minggu… tak ada jugak.. masuk minggu ke tiga baru sampai surat dari Suri dengan isi kandungannya “AIR ASIA “. 

Bergegas le Mak Minah cari iklan penerbangan tu sbb tak sabar nak tau apa yg jadi kat anakb bongsunya. Bila dibaca. Mak Minah dan Pak Mat terkulat2 tak tau nak senyum atau menangis.. Apa motto iklan tu…??

“7 KALI SEMINGGU..3 JAM SEKALI.. NON- STOP!!”... Miahahaha.. Seram tak??? Jeng jeng jeng... Jeng jeng jenggg!..


Sumber - MalayForum. 


0 Mesej diterima:

Catat Ulasan

TERIMA KASIH AWAK

Kantoi Realiti

KANTOI IDENTITI. Dikuasakan oleh Blogger.