-Blog kantoiIDENTITI jadi hashtag viral #@JomgelakFM-

Khamis, 4 Julai 2013

GEMPAR LAGI MALU !!TV3 DISERANG RAKYAT SEKARANG!!

PEMBACA
Apabila TV3 menggelar Dr. Mursi sebagai diktator diatas apa yang berlaku di Mesir, ini menimbulkan kemarahan rakyat yang rata rata mula menyerang PAGE RASMI TV3 DI FACEBOOK....

Rakyat sudah tidak peduli lagi akan posting BOLA ATAU DRAMA yang dipaparkan...rata rata rakyat sudah meluahkan kemarahan mereka melalui komen komen yang anda boleh saksikan dibawah.

APAKAH SELEPAS INI PAGE FACEBOOK TV3 INI TERPAKSA DITUTUP UNTUK MENUTUP KEMALUAN TV3?? Kerana jika anda lihat...LUAHAN KEMARAHAN RAKYAT ADA DIMANA MANA POSTING YANG DIBUAT OLEH TV3....dan ianya diluahkan oleh lain lain pemilik ID facebook...dasat tuan puan!!

JIKA ANDA PUN ADA LUAHAN YANG HENDAK DIKELUARKAN...SILA KLIK SEPINTAS LALU........kenyataan mereka 


1. Dr.Muhammad Morsi,walaupun beliau ialah seorang Presiden,beliau hanya berada di Istana Presiden untuk kerja-kerja pengurusan negara dari 8.00 pagi hingga 10.00 malam. selepas itu,Beliau akan balik ke rumah sewa beliau untuk berehat. dan rumah sewa itu b sewanya sendiri oleh beliau. Tedapat 10 orang wakil dari Ikhwanul Muslimin yang membantu beliau setiap hari dalam pengurusan negara dan mereka ini tidak meminta walau satu b gaji.

2. Beliau menghafal Al-Quran secara keseluruhannya.

3. Beliau ialah seorang jurutera (metallurgy engineering) salah satu bidang dari bidang pembuatan (manufactruing engineering).

4. Beliau,Isteri beliau, 5 anak mereka, dan 3 cucu mereka, semuanya adalah Hafiz/Hafizah Quran.

5. Salah seorang anak beliau,berkhidmat sebagai doktor di Arab Saudi. Kerajaan Saudi telah memanggil beliau dan meminta beliau untuk berhenti sebagai doktor kerana beliau ialah anak seorang presiden mesir dan negara yang besar. Jawapan anak beliau ialah: "Bapaku ialah Presiden Mesir,dan itu b dan amanahnya.aku hanya anak kepada seorang bapa dan aku akan berkhidmat sebagaimana orang awam yang lain dalam mencari rezeki."

6. Waktu solat jumaat, Dr.Muhammad Morsi datang awal satu jam dari solat jumaat dan beliau berada di saf paling depan sekali dan membaca Surah Al-Kahfi.dan tidak ada sebarang pengawal atau protokol untuk membezakan beliau dengan rakyat.

7.Apabila beliau melakukan kerja-kerja lawatan,perjumpaan dan urusan negara,Beliau menggunakan kereta beliau sendiri untuk ke sana.

8. Beliau ke-mana-mana tidak mempunyai sebarang protokal ataupun pengawal peribadi untuk melindungi beliau.

Semoga Allah S.W.T memelihara dan merahmati serta memudahkan urusan Dr.Muhammad Morsi dalam urusan pemerintahan negara Mesir dan menjaga kebajikan rakyat dan umum islam secara kesulurhannya.dan kita berdoa juga semoga Allah S.W.T membangkitkan pemimpin-pemimpin seperti ini di negara-negara islam yang lain juga,insyaAllah

0 Mesej diterima:

Catat Ulasan

TERIMA KASIH AWAK

Kantoi Realiti

KANTOI IDENTITI. Dikuasakan oleh Blogger.