-Blog kantoiIDENTITI jadi hashtag viral #@JomgelakFM-

Ahad, 23 Disember 2012

NAMPAK MUDAH TAPI SUSAH

PEMBACA
Tadi ada kawan beri laptop untuk dibaiki. Walaupun dah lama tinggalkan dunia IT tapi demi kawan kawan terpaksa LUANGKAN MASA . 

Katanya Facebook dan Twitter nya TIDAK BOLEH KOMEN selepas dihantar Format. Cuma nampak status dan tidak nampak ruang komen.  Mulanya penulis ingatkan masalah Facebook, maklumlah semenjak dua menjak FB ni kadang kala GILA ...haha

Setelah dibuka akaun FBnya di komputer lain, semuanya macam biasa, bermakna memang laptop dia ada masalah. 

Satu satu digodek dengan tekun dan tamakninah....tapi masih tak berjaya. Bukan saja ID fb kawan penulis saja bermasalah, ID FB penulis pun bermasalah kalau dibuka dilaptopnya itu........Apa Kesss?? 

Misi mencari Anti Virus dan kemas kini Windows pun masih tidak mampu menyelesaikan masalahnya. Hampir saja putus asa dan hendak di format semula...tapi kenangkan laptopnya itu tidak mempunyai Cd Drive (Dvdrom) terasa malas.......lagi banyak kerja nanti........

Cari maklumat dalam Internet........pun tidak ada jawapan yang menyakinkan,masalahnya tetap sama. MASIH TIDAK BOLEH KOMEN !! 

Akhirnya disebabkan buntu......dibiarkan google chrome diam kan diri macam dalam gambar niiiiiiii.......Mata dan fikiran penulis tertumpu pada kotak Search.......apa nak taip niii.......nak selesai masalah camneeee??



Sedang terkial kial fikir fikir itu...anak penulis menghampiri, katanya

" Baba .....Notebook kakak tak boleh main game pulakkk! Tak leh masuk Google."

" Baba sibuklahhhh! Aniq suruh kakak padam  dan muat turun  google semula......"Jawap Penulis ringkas dan spontan dengan nada marah....yelahhh, kita dok serabut dengan masalah laptop ni tak selesai........Aniq tambah lagi masalah laptop kakaknya. 

Triba triba terfikirrrr........ MUNGKIN ADA HIKMAHNYA Allah rosakkan komputer Kakak tadii.........Segala penulis muat turun perisian Google dari Filehippo.com .........

- Setelah siappp......dengan berdebar masuk kedalam Google dan terus ke akaun FB......suspen sungguh!! Yelah dah 2 hari kerjain laptop kawan nii.........

AKHIRNYA!! BENAR Janji Allah, setiap kejadian buruk itu ada HIKMAH!! 

Rupanya.......perisian google yang digunakan dalam komputer member ni versi lama..bila guna versi terbaru  
Download Google Chrome 25.0.1364.5 Dev

Google Chrome 25.0.1364.5 Dev

                                                               barulah boleh dan normal semula...........FUHH!!




JADI AGEN INTERNET PERCUMA
AKU SEKSI KO PEDULI APA
SOLAT ALA PKR
SUAMI RAKAM AKSI PANAS ISTERI
POLITIK KAMPUNG MALAYSIAKINI
PANAS-YB PERLU MENGUCAP PANJANG

0 Mesej diterima:

Catat Ulasan

TERIMA KASIH AWAK

Kantoi Realiti

KANTOI IDENTITI. Dikuasakan oleh Blogger.