-Blog kantoiIDENTITI jadi hashtag viral #@JomgelakFM-

Selasa, 9 Ogos 2011

LAWAK: Surat Kurang Hajor

PEMBACA

Kepada Man Kelicap...Ehemm


wei nie aku nak bagitau kat kau ..kau ingat kau 2 da bagus sangat ke nak market2 tinggi macam la aku nie tak kenal kau

kat belakang boleh la kau tunjuk lagak kat aku cuba kat depan tengok siapa yang terkucil dulu,kau ingat aku tergila gila kan sangat ke bedah ,sikit pon aku tak heran bedah 2 yang meraung raung siang malam nak kat aku,aku da cakap kat die yang jangan dok kejar2 aku tapi die nak juga,di kerat 14 pon die nak juga kat aku,jadi aku boleh buat apa tambahan pula mak aku memang nak sangat bedah jadi menantu.


Mak aku cakap bedah pandai serba serbi tapi ammpehh masak nasi pon tak reti ,man aku tak nak la gaduh2 pasal p'puan

tapi kalau da macam ni aku jadi bengkek ,kau pon tau macam mana macho nyer aku dan aku rasa aku tak sesuai dengan bedah.dulu aku tersampok je masa kau suruh aku sampai kan pesanan kau,biasa la man laki2 mana pon akan tersampok.aku tak sangka bedah ada hati dengan aku,kau pula lesap ghaib entah kemana.aku sebagai kawan aku berpegang teguh pada janji,janji yang kau suruh aku tengok2 kan bedah.


bila hari2 aku tengok bedah orang kampung da bising2 ,jadi mak aku suruh aku kawen dengan die,bukan salah aku man tapi salah kau .nasib la masa nak nikah aku tak lepas ,10 kali man aku lafaz tapi tak lepas2,sampai bapak aku suruh aku mandi bawah tangga man,kau bayang kan man betapa tebal muka aku waktu 2 lebih2 lagi di keliling penuh dengan awek2 cun entah apa malang pon aku tak tau,mungkin jodoh aku tak ada dengan bedah berbagai bagai rintangan aku tempoh dan last2 tak jadi.


lepas peristiwa 2 aku cari kau tapi mak kau cakap kau ke bandar bawa hati,man kau tau yang paling aku bengang mak aku cakap duet hantaran aku bedah guna kan buat bayar muka kereta ,da la kawen tak jadi duet aku die kapor man.

aku tak tau nak cakap apa kalau 30 ringgit aku tak berkira nie 10 ribu mau tak meninggal kau man,ni bapak aku tengah setle kan aku harap kalau dapat balik aku nak buat modal jual ayam .berita terkini yang aku dengar bedah da kembali semula kat kau,aku harap kau berdua kekal dan kalau kau kawen dengan die jangan lupa jemput aku man,aku teringin nak makan ayam golek yang sama di masa kenduri tak jadi hari 2.

lagi 1 aku nak bagitau kalau kau berdua menoreh nanti hati2 man sebab aku dengar kat ladang getah wak seman 2 ada beruk tunggal,jaga bedah 2 betol2 sebab beruk 2 beruk jantan nanti terjadi apa2 melepas kau lagi.


ok la man walau apa pon aku harap kite kosong2 ye man.aku pon da ada awek sekarang ,kau ingat tak misah yang masa dulu2 kite selalu buli die.sekarang nie cun man ,da bersusun da gigi die yang dulu rongak.man kau jangan risau bedah 2 baek cuma mungkin masa 2 die teruja tengok kawan kau nie macho sangat,maaf kan die tau man.


Ikhlas dari SARIP DOL....Adoolaa



By: Yuka Riko

0 Mesej diterima:

Catat Ulasan

TERIMA KASIH AWAK

Kantoi Realiti

KANTOI IDENTITI. Dikuasakan oleh Blogger.