-Blog kantoiIDENTITI jadi hashtag viral #@JomgelakFM-

Rabu, 20 Julai 2011

Tips Elak Virus Atau Malware Serang Akaun Sesawang

PEMBACA
Assalam semua selamat pagi harini segmen tips bersama apit jijo dimulakan dengan bismillah...

ok first eden nak beritahu bahawa sekarang terlalu banyak virus2 dan malware@malaon2 internet yg menyerang akaun sesawang kite seperti Facebook, tak lupe juga dengan Myspace dan Friendster, Twitter, Tagged, Hi-5 dan bermacam lagi.

Tapi den nak bagi satu contoh pada akaun Facebook sahaje ni. Untuk elak dari diserang virus, yang tujuan utamanya untuk menghantar virus tersebut pada laptop anda untuk mencuri soomething 'key' atau password yg telah sedia ada dalam laptop atau PC anda. Atau senang cakap nak curi password akaun FB anda. Berokot ape yang eden boleh kongsi dengan kalian:

  • VIRUS BARU KAT FACEBOOK !
    PENERANGAN
    1. virus tersebut tersebar melalui IM dimana dia bermula dengan chat
    ............"hi. how are you?"
    2. kemudian korang reply pd chattersebut , dia akan hantar "Wanna laugh? "
    3. selepas korang reply , dia akan menghantar kan "It is you on the video ?)) want to
    see?)"
    4. then lepas tu , dia akan hantar satu LINK & link tu laa VIRUS...TOLONG JANGAN KLIK LINK ITU, PAHAM!
  • yang kedua, sila abaikan setiap 'Invite" dari kawan2 anda yang mengajak menyertai sesuatu aplikasi KECUALI GAME.. Ini kerana aplikasi tersebut bermacam2 jenis dan saya sendiri pernah terkena HACK dengan malaon internet ni.
  • Jangan sesekali tunjukkan EMAIL anda pada sesiapa sahaja kecuali diri anda sendiri, kerana hati manusia kita tak tahu. Sekarang dunia canggih dan moden, apa sahaja boleh terjadik dengan alamat email anda. Kecuali lah dengan urusan penghantaran yang anda percayai, kalau org yg tak kenal nak minta alamat EMAIL anda, cakap dengan dia "PIGIDAH"
  • klik 'edit accounts' di sebelah kanan atas page FB anda, klik pada 'change username' atau dikenali sebagai ID FB anda...jangan biarkan ia BERNOMBOR, sebab senang nak di hack. Pastikan ID tersebut anda tukar dengan nama anda sendiri.
  • Seterusnya langkah paling selamat dan bijak, AKTIFKAN FACEBOOK MOBILE dari FB anda, macam saya sendiri pakai CELCOM, hanya RM1 seminggu, MAXIS dan DIGI saya tak tahu. Bila anda aktifkan, segala manusie yg cuba masok ke akaun anda melalui komputer baru, akan terus sampai pada Handphone anda dalam masa 2 saat. Bila tak di sahkan, maka anda boleh cepat2 buka FB anda dan BLOCK akaun tersebut. Pihak FB akan menghantar anda satu EMAIL menyatakan status akaun anda.
  • Kalau boleh pakai alamat EMAIL GOOGLE (kalo nak free arr), sebab EMAIL YAHOO senang nak HACK. buat password 5 NOMBOR DAN 5 ABJAD insyaallah akaun anda akan sangat susah di HACK hahahaa

Semoge dengan tips ni dapat sedikit sebanyak membantu anda semua okeh, ikhlas dari APIT JIJO

sinacmusic

6 Mesej diterima:

Hi, Neat post. There is a problem together with
your web site in web explorer, may check this� IE nonetheless is the marketplace leader and a good
element of other folks will omit your great writing
because of this problem.

Also visit my site HOW TO EARN EASY MONEY ONLINE

I do not know whether it's just me or if perhaps everyone else encountering problems with your website. It seems like some of the text within your content are running off the screen. Can somebody else please comment and let me know if this is happening to them as well? This could be a problem with my browser because I've had this happen before.

Many thanks

my web blog ... 25 GPUs Crack Passwords In Minutes

You've made some really good points there. I looked on the web for additional information about the issue and found most individuals will go along with your views on this site.

My weblog ... Virtual Currency

This piece of writing will assist the internet users for building up
new webpage or even a blog from start to end.

My website ... free virtapay exchange

Hey there! This post could not be written any better! Reading through this post reminds me of
my old room mate! He always kept chatting about this.
I will forward this post to him. Pretty sure he will have a good read.
Many thanks for sharing!

My webpage; sms bomber

My partner and I absolutely love your blog and find nearly all of your
post's to be what precisely I'm looking for. Does one offer guest
writers to write content in your case? I wouldn't mind publishing a post or elaborating on many of the subjects you write regarding here. Again, awesome blog!

Feel free to surf to my web site youtube hits

Catat Ulasan

TERIMA KASIH AWAK

Kantoi Realiti

KANTOI IDENTITI. Dikuasakan oleh Blogger.